Kikkerperspectief: snowboarders in een groene jas komen van boven boven een kuif bord en veel gefluisterde sneeuw is te zien

Uitrusting voor wintersport

Jouw snowboarduitrusting voor plezier en veiligheid

For your personal best

Freeriden in diepe sneeuw, springen in het funpark of volle snelheid bij alpiene afdalingen – snowboarden is pure adrenaline en actie. Of je nu altijd veeleisende trajecten zoekt of ontspannen wilt cruisen, je hebt de juiste uitrusting nodig om plezier in de sneeuw te beleven en de nodige bescherming te hebben.

Bij het skiën wordt het gewicht gelijk verdeeld over je benen. Bij het snowboarden daarentegen moet continu worden gewisseld tussen frontside en backside en daarom moet de kracht in de strek- en buigspieren van de benen gepast worden herverdeeld. Daarom heb je voor de sport de nodige kracht, conditie, evenwicht en coördinatie nodig.

Snowboard-uitrusting voor plezier, actie én veiligheid

Volgens statistieken komen blessures bij snowboarden vaker voor als bij skiën. In vergelijking met skiën zijn beenbreuken echter minder vaak voorkomend. Daarentegen zijn er vaker blessures aan de handen en de kniën. De snowboarder valt meestal naar achter of naar voor. De vallen naar voor worden met de handen opgevangen, waardoor er meer kneuzingen of breuken van de handwortelbeentjes zijn. Vallen op de knie kunnen door de klap de knieschijf beschadigen.

Volgens de cijfers van de Zwitserse ongevalverzekering (SUVA 2009) hebben regelmatig rijdende snowboarders vaak letstels door overbelasting aan het kniegewricht, schoudergewricht en/of bovenste spronggewricht.

De soort en de ernst van de blessures hangt op doorslaggevende wijze af van de capaciteiten van de snowboarder. Beginnelingen vallen in vergelijking met ervaren snowboarders bijvoorbeeld dubbel zo vaak naar voor in plaats van naar achter. De oorzaken van de blessures aan het spronggewricht zijn dan weer in veel gevallen sprongen en een slechte aansluiting van de soft-boots aan de enkels. Zorg dat je een overzicht hebt van de belangrijke onderdelen van je snowboarduitrusting, zodat je spierstijfheid voorkomt en blessures vermijdt. Ontdek nu welke uitrusting belangrijk is en hoe de producten van Bauerfeind Sports je extra kunnen helpen.

Snowboarduitrusting voor geweldig veel plezier in de sneeuw

Je plezier in de sneeuw en je snowboard-uitrusting zijn aan elkaar verbonden. Of je nu wil leren snowboarden of je reeds de perfecte afdaling in diepe sneeuw maakt, het plezier is snel voorbij met ontoereikende uitrusting.

Snowboardkleding: broek, jas en ui-principe

De basis is goede snowboardkleding, die je beschermt tegen kou en vocht en je tegelijk maximale bewegingsvrijheid biedt. Je past best het ui-principe toe. Draag ski-ondergoed en daarover een snowboardbroek, een lichte trui en je snowboardjas. Belangrijke tip: je snowboardjas moet met een noodsysteem zijn uitgerust ,zodat je vrienden of andere hulpverleners je in een noodgeval kunnen terugvinden.

Handgewrichts- en kniebeschermingen – beschermen tegen blessures

Handgewrichtsbeschermingen bieden bescherming tegen de gevreesde blessures aan het handgewricht. Een extra beschermende werking krijg je met dik gevoerde handschoenen. Kniebeschermingen zijn net zo geschikt en beschermen bij een klap de knieschijven, alsook de pezen en de banden.

Rugbescherming – belangrijke snowboard-uitrusting

Een val naar achter vang je meestal met je billen op. Deze zijn gelukkig relatief ongevoelig voor stoten. Daarentegen zijn vallen op de rug gevaarlijk en pijnlijk. Daarom is een rugbescherming essentieel voor een complete veiligheidsuitrusting. Vallen doet dan minder pijn en zo ben je beter beschermd tegen blessures.

Helm, schoenen en binding – let op de pasvorm!

Naast een cool design van de helm is natuurlijk de bescherming bij vallen het beslissende koopcriterium. Een val op het achterhoofd kan een schedelbreuk, een zweepslagtrauma of een hersenschudding als gevolg hebben. Je moet letten op een optimale pasvorm. Zo beschermt de snowboardhelm je hoofd zo goed mogelijk tegen stoten en slagen. Als de helm te klein is, ontstaan onaangename drukpunten op de huid. Een te groot product verschuift voortdurend en beschermt niet op een optimaal. De schoenen moeten ook vast zitten. Daarnaast beschermen de versterkte hybride boots beter als de klassieke soft-boots.

Zo helpt de Bauerfeind Sports je op de piste

Naast de klassieke snowboarduitrusting helpen de producten van Bauerfeind Sports je zo goed mogelijk te presteren op de piste. De producten helpen bij het voorkomen van blessures en het vermijden van spierstijfheid.

Bauerfeind Sports Knee Support beschermt tegen overbelasting

De knie wordt bij het snowboarden sterk belast. Voor een betere bewegingscontrole en optimale ondersteuning draag je best de Bauerfeind Sports Knee Support met lichte compressie. De kniebandage beschermt tegen overbelastingen, bevordert het snelle herstel en is de ideale aanvulling op je snowboarduitrusting. Ontdek nu hoe de Bauerfeind Sports Knee Support werkt.

Leer hoe je kniepijn tijdens het snowboarden kunt vermijden

Lees meer!

Bauerfeind Sports Back Support beschermt je tegen rugpijn

De continue schokken en slagen tijdens het snowboarden betekenen een hoge belasting voor de banden, tussenwervelschijven en de rugmusculatuur. Draag de Bauerfeind Sports Back Support als bescherming tegen overbelastingen en rugpijn. Ontdek hoe de sportbandage voor de rug de spieren en de fascia (bindweefsel) stimuleert en bijdraagt tot betere prestaties.

Meer informatie over de oplossing voor rugpijn tijdens het snowboarden

Lees meer!

Bauerfeind Sports Upper Leg Sleeves verbeteren de zuurstofvoorziening

Brandend bovenbeen en de volgende dag verschrikkelijke spierstijfheid? Natuurlijk, de voorbereiding op het seizoen was niet voldoende of de pauze te lang. Voor meer kracht draag je best bij het trainen en op de piste de Bauerfeind Sports Upper Leg Sleeves. De gedoseerde compressie bevordert de bloedsomloop en zo de zuurstof- en voedingsstofvoorziening. Ontdek nu hoe de Bauerfeind Sports Upper Leg Sleeves het prestatievermogen van je bovenbeenspieren verhogen en je beschermen tegen blessures en spierstijfheid.

Lees meer over bescherming tegen spierpijn in de dij en leer snowboardoefeningen

Lees meer!

Bauerfeind Sports Lower Leg verlost je van kuitpijn

Om onaangename kuitspierpijn te voorkomen, moet je je lichaam met snowboardoefeningen goed voorbereiden op de komende belasting. Daarnaast kunnen Bauerfeind Sports Lower Leg Sleeves je helpen om de beste prestaties uit je benen te halen met hun afgemeten compressie.

Ontdek meer over de oplossing voor kuitpijn bij snowboarden.

lees meer!

Bauerfeind-producten – je snowboard-uitrusting

Vervolledig je uitrusting voor optimale bescherming en meer prestatievermogen