Snowboarders met een groene jas wervelt sneeuw waarop de hele linkerkant van de foto wit verven tijdens het remmen

Snowboard

Snowboard-oefeningen: goed de bovenbenen trainen

en Bauerfeind Sports Upper Leg Sleeves dragen

Koop nu Upper Leg Sleeves!

Hoe minder goed je spierstelsel getraind is, hoe groter het risico op blessures

In diepe sneeuw, tijdens het freeriden of op klaargemaakte pistes: na de eerste dag snowboarden krijg je meestal spierpijn. Tot de snowboardvoorbereiding op het nieuwe seizoen behoort daarom het trainen van de bovenbenen met geschikte snowboard-oefeningen. Want hoe slechter je spieren getraind zijn, hoe groter het risico op blessures is. Om je prestatievermogen te verhogen train en snowboard je best met de Bauerfeind Sports Upper Leg Sleeves. Leer nu de voordelen kennen en maak kennis met de passende snowboard-oefeningen. Train slim en voorkom spierstijfheid na het snowboarden!

Waarom snowboard-oefeningen? Vermijd spierpijn na het snowboarden!

Ongewone en hoge belastingen van de musculatuur leiden tot spierstijfheid en pijn. Snowboarden belast vooral de bovenbeenspieren. Daaraan herinnert het branden in de spieren je snel. De pijn in de bovenbenen komt meestal de volgende ochtend. De oorzaken hiervan zijn kleine scheurtjes in de overbelaste musculatuur. De gevolgen zijn opnieuw zwellingen en ontstekingen, die je als bovenbeenpijn ervaart.

Wat helpt bij pijn in de bovenbenen?

Wanneer je wordt geplaagd door vervelende spierstijfheid, kan je de spieren opwarmen en licht masseren. Dat stimuleert de doorbloeding en de voedingsstofvoorziening, wat op zijn beurt het genezingsproces versnelt. Wat nog beter is, is je goed voorbereiden en je bovenbenen alsook de volledige musculatuur te trainen voor de aanstaande belastingen op en naast de piste. De Bauerfeind Sports Upper Leg Sleeves zijn bovendien je must-haves en helpen tegen spierstijfheid in de bovenbenen.

Snowboard-voorbereiding – met snowboard-oefeningen naar meer kracht

De volgende oefeningen zorgen voor het versterken van je bovenbeenmusculatuur vooraan en achteraan. Basistraining is een bouwsteen voor de perfecte seizoensvoorbereiding. Zo verhoog je je kracht, uithoudingsvermogen, beweeglijkheid en coördinatie. De volgende oefeningen maken je benen fit voor de boardsport.
Overigens kan je reeds tijdens de training genieten van de voordelen van de Upper Leg Sleeves.

Snowboard-oefening 1: Kniebuigingen – de klassieker

Kniebuigingen zijn een klassieke en doeltreffende oefening voor het versterken van de bovenbeenmusculatuur. Plaats je op schouderbreedte, waarbij de tenen licht naar buiten wijzen. Buig dan je knieën tot de bovenbenen parallel met de vloer zijn en let op dat je een rechte houding hebt. Ga diep zitten, ga terug in de uitgangshouding en herhaal de oefening 15 keer met twee sets. Let er tijdens de oefening op dat de knieën niet over de tenen uitsteken.

Snowboard-oefening 2: onzichtbare stoel – uithoudingsvermogen van de spieren trainen

Bij de bovenbeenoefening steun je met je rug tegen een muur en ga je zitten tot de benen een hoek van 90 graden vormen, alsof je op een stoel zou gaan zitten. Houd deze positie zolang je kunt aan. De oefening oefent het uithoudingsvermogen van de kracht van je bovenbeenmusculatuur.

Snowboard-oefening 3: standing scale – verbetert de coördinatie

De standing scale traint het evenwicht en verbetert de coördinatie van de spieren onderling. Om het evenwicht te behouden voeren vele kleine spieren evenwichtsbewegingen uit en zo sta je zeker. Om de oefening uit te voeren sta je rechtop en span je je buikspieren op. Daarna verplaats je het gewicht op het rechterbeen, strek je het linkerbeen recht naar achter en buig je het bovenlichaam met gestrekte armen naar voor. Probeer om het achterbeen tot op heuphoogte te heffen en buig dan het standbeen licht. Houd de positie gedurende 15 seconden aan en herhaal de oefening dan aan de andere kant. Dit herhaal je allemaal driemaal.

Snowboard-oefening 4: uitvalspas – doeltreffende spiertraining

De uitvalspas traint je benen zo goed als kniebuigingen. Ga rechtop staan, open de benen op heupbreedte en span de buikspieren op. Nu doe je met het rechterbeen een grote uitvalspas naar voor. De knieën mogen niet over de tenen uitsteken. Dan beweeg je het linkerbeen diep naar onder en duw je je handen in de heupen af. Herhaal de oefening 15 keer en wissel dan van kant. Voer de oefening voor elk been met driemaal 15 herhalingen uit.

Snowboard-oefening 5: beenschuiven – de achterzijde van de bovenbenen trainen

Het beenschuiven traint de achterzijde van je bovenbenen en de bilspieren. De uitgangshouding is de viervoeterstand. De gestrekte armen plaats je onder de schouders op de grond, de knieën onder de heupen. Hierbij zijn de benen licht uit elkaar. Beweeg nu het rechterbeen naar achter, buig de knie 90 graden, wijs met de voetzool naar de hemel en hef het been tot heuphoogte op. Schuif het langzaam een beetje verder naar boven. Herhaal de oefening driemaal met 20 herhalingen aan elke kant.

Zo helpen de Bauerfeind Sports Upper Leg Sleeves je

Gebruik de voordelen van de Bauerfeind Sports Upper Leg Sleeves bij de snowboard-oefeningen en op de piste. De comprimerende werking van de bovenbeenbandage verbetert de bloedsomloop en zo de zuurstof- en de voedingsstofvoorziening voor een hoger prestatievermogen.

De innovatieve technologie helpt je op meerdere gebieden: hoogelastisch breiwerk zorgt voor gedoseerde compressiedruk. De hightech-microvezels zijn ademend, zorgen zo voor een optimale vochtverspreiding en bieden je een aangenaam gevoel op de huid. De brede en met noppensiliconenband uitgeruste boord garandeert de perfecte pasvorm.

Sports Compression Sleeves Upper Leg

Je geniet van

  • verbeterde spierprestaties,
  • betere regeneratie,
  • snellere en betere opwarming en
  • een betere bescherming tegen blessures van de bovenbeenmusculatuur.
Koop nu!

Made in Germany

Bauerfeind produceert reeds tientallen jaren hoogdoeltreffende medische hulpmiddelen en ontwikkelt deze in het innovatiecentrum in Duitsland steeds verder. De ontwikkeling van de productlijn Bauerfeind Sports gebeurt in nauwe samenwerking met topsporters. De ervaringen en de feedback van de sporters worden in de verbetering geĂŻntegreerd. Daarom kan je zeker zijn dat de Upper Leg Sleeves en andere producten van Bauerfeind Sports steeds voldoen aan de huidige stand van de sportwetenschap.

Koop nu je Bauerfeind Sports Upper Leg Sleeves! Je spieren worden beter verzorgd en worden minder snel moe. Je herstelt sneller en beschikt over meer kracht tijdens het snowboarden.

Bauerfeind-producten – je snowboard-uitrusting

Vervolledig je uitrusting voor optimale bescherming en meer prestatievermogen