Streetball -speler met voetbinding staat op een basketbal op een straatveld

Sporten

Basketbal

Speel met meer power, performance & behendigheid. Verhoog jouw prestaties, net als de NBA-sterren!

Onze basketbalproducten

Spring er krachtig vanaf en land veilig na de rebound, verbeter de precisie van je worpen en passen en ontlast je kniegewrichten op de baan. Met de producten van Bauerfeind Sports voor Basketbal bent je beschermd!

Meer uithoudingsvermogen, bounce & power:

Welke punten tellen voor jou in het basketbal?

Stabiele stand met sterke enkels

Gewrichten stabiliseren en snelle bewegingen controleren. 

Dribbelen, blokken of dunken - wat ook je volgende actie is, bij basketbal draait het allemaal om stabiliteit en controle. Alleen vanuit een stabiele stand kan je nauwkeuriger werpen. Snelle en abrupte positiewissels kunnen echter voor een zware belasting op je spronggewrichten zorgen. Voor maximale prestaties moeten je gewrichten optimaal beschermd worden, en sportbandages kunnen hiertoe bijdragen door een veiligere en stabielere stand te garanderen. 

De Sports Ankle Support stabiliseert jouw spronggewrichten via een innovatieve tape, en beschermt je enkels tegen verzwikken, verreken of zijwaarts verdraaien. Op die manier ben je, bij intensieve positiewissels en harde landingen, optimaal beschermd. Zo verlaag je het risico op verzwikkingen en blessures. Tegelijk stimuleert de sportbandage je spieren en bindweefsel. Zo kan je harder trainen, en je volledig concentreren op je volgende move. Waar wacht je nog op? Geef blessures aan je spronggewrichten geen kans meer. Met de Sports Ankel Supports ben je optimaal beschermd - tijdens de training en de wedstrijd.

3D Airknit -technologie

3D Airknit Technology
Ultralicht compressieweefsel dat zich perfect aanpast aan jouw lichaamsvormen, zweetafvoer stimuleert en oververhitting voorkomt.

Taping -technologie

Taping Technology
De verstelbare band zorgt voor extra ondersteuning en flexibiliteit, om stabiliteit te garanderen en het risico op blessures door plotse bewegingen te verminderen.

Maximale bescherming voor jouw knieën

Kniegewrichten ontlasten en langer trainen zonder blessures. 

Je knieën werken hard, voor jou - bij elke beweging tijdens het basketballen. Ze ondersteunen je explosieve drives, vangen hoge sprongen op, en voeren snelle positiewissels uit. Dit is extreem belastend voor de kniegewrichten. Een optimale bescherming door sportbandages is dus essentieel. Alleen daarmee kan je optimale prestaties neerzetten.
De Sports Knee Support controleert je bewegingen, en leidt je kniegewrichten door middel van lichte compressie. Zeker bij langdurig gebruik zal je de ontlastende werking ervaren. Door de verminderde druk op je knieschijf train je langer zonder blessures. Tegelijk masseert de duurzame kniebandage bij elke beweging je banden, pezen, spieren en bindweefsel. Dit heeft een positief effect op de sensomotoriek, en vermindert het risico op blessures. Ook pijn na overbelasting zal sneller afnemen. 

Zo ben je helemaal klaar voor de volgende game!

3D Airknit -technologie

3D Airknit Technology
Ultralicht compressieweefsel dat zich perfect aanpast aan jouw lichaamsvormen, zweetafvoer stimuleert en oververhitting voorkomt.

Omega Pad -technologie

Omega Pad
Precieze inbedding en geleiding van je knieschijf door een geïntegreerde, innovatieve elastische pelotte die een optimale krachtverdeling in het kniegewricht garandeert.

Patella Pad Technology

Patella Pad
Pad met 4 drukpunten die de aanhechting van de patellapees ontlast, de pees leidt en ondersteunt onder belasting, en het weefsel rond deze pees stimuleert.

Toon je maximale performance

Spieren activeren en met meer power spelen. 

Hoger, verder, sneller - niet alleen NBA-sterren als Dirk Nowitzki hebben maximale power nodig voor hun explosieve moves. Ook jij wil je beste performance kunnen neerzetten. Sprongworpen, dribblings en sprints vragen een perfect harmonie van je spieren. Zo kunnen je armen en benen optimale prestaties neerzetten, keer op keer.
De Bauerfeind sportproducten verbeteren jouw spierfunctie door middel van compressie. Het hoogelastisch weefstel stimuleert gericht de doorbloeding, wat je belaste spieren en gewrichten beter voorziet van zuurstof. 

Het resultaat merk je meteen; je presteert langer en hebt meer power in je arm- en beenspieren. Daarnaast vangt de compressie onaangename spiervibraties op. Dit verhoogt je uithoudingsvermogen, en verbetert je prestaties. Daarbovenop warmen je spieren sneller op door de verbeterde bloedcirculatie, waardoor ze beter en langer beschermd zijn tegen blessures. 

Maak je spieren fit - voor jouw explosieve moves naar de basketbaltop!

Gerichte compressiezones technologie

Targeted Compression Zones 
Innovatieve taping en spieropbouwende zone met zone-specifieke compressie ondersteunt de spieren in het omliggende gebied. Taping zone verbetert de proprioceptie - het gevoel van lichaamsbewustzijn en stabiliteit.

Grip Technology
Geïntegreerde, huidvriendelijke siliconen band aan de bovenrand voor een betere pasvorm en precisie bij elke beweging.

Nauwkeurigere bewegingen en worpen

Beter zuurstoftransport naar je spieren voor betere worpen. 

Bij basketbal draait alles om precisie. Uithoudingsvermogen en kracht helpen je om op het juiste moment de perfecte timing neer te kunnen zetten. Alleen wanneer je tot de slotminuten fit en geconcentreerd kan zijn, is ook je laatste pass raak en is die laatste steal van jou. Daarbij vragen sprints, dribblings en snelle positiewissels veel van je lichaam. 

Je arm- en beenspieren, net als je spronggewrichten, worden sterk belast. Nauwkeurige worpen worden nagenoeg onmogelijk wanneer je moe wordt. Armen worden slap - krampen en spierpijn volgen. Om dit te vermijden, dienen je spieren en pezen van voldoende zuurstof voorzien te zijn. 

De sportproducten uit de Bauerfeind Compression Line kunnen hierbij helpen. Met gerichte druk verhogen ze de bloedcirculatie en zorgen ze voor meer zuurstof naar de belaste spieren. Deze zijn beter verzorgd, raken minder snel uitgeput, en regenereren sneller. Je speelt langer, met krachtige precisie. 

Daarnaast zorgen de sportsteunzolen Insoles Ball & Racket voor een stabiele stand en natuurlijke afrolbewegingen. Hierdoor ben je verzekerd van krachtige sprongen én een veilige stand tot de laatste minuut. Je krijgt meer stabiliteit bij snelle positiewissels, en je voetspieren worden gestimuleerd.
Vermoeidheid wordt geblockt - je worp is een voltreffer!

Targeted Compression Zones
Innovatieve taping en spieropbouwende zone met zone-specifieke compressie ondersteunt de spieren in het omliggende gebied. Taping zone verbetert de proprioceptie - het gevoel van lichaamsbewustzijn en stabiliteit.

Gewichtsflextechnologie

Weightflex Technology
De unieke, gepatenteerde dual-componenten kern met de innovatieve X-module ondersteunt de voetholte en helpt de hiel-teen overgang.

ALBA Berlin vertrouwt op producten van Bauerfeind Sports

Voor hun kracht op het veld en snel herstel daarna vertrouwen de basketbalprofs van ALBA Berlin al jaren op producten van Bauerfeind en Bauerfeind Sports. Vlieg door de lucht, zoals bij deze dunk, of zorg voor nog meer kracht en precisie bij je worpen: Til je spel meteen naar een hoger niveau. 

Naast ALBA vertrouwen ook andere bekende Duitse profclubs op de ervaring en knowhow van Bauerfeind. Hier vind je een overzicht.

Bang dat je je enkel verzwikt?

In basketbal kunnen snelle positiewissels en harde landingen na rebounds of worpen al snel voor overbelasting van de gewrichten en banden zorgen. Het gevolg is dat je spronggewrichten instabiel worden, en je je enkel sneller verzwikt. Zijwaarts verdraaien, naar binnen of buiten, leidt al snel tot een verreking van de banden. Hierdoor kunnen de banden zelfs scheuren. 

Een sportbandage zoals de Sports Ankle Support voorkomt dat het bovenste spronggewricht zijwaartse bewegingen kan maken, en beschermt je op de basketbal court tegen verzwikte enkels. 

  • Beschermt tegen verzwikkingen 
  • Voorkomt verrekkingen 
  • Voorkomt zijwaarts verdraaien 
  • Zorgt voor een betere lichaamscontrole

Meer over basketbal en goede tips vind je hier:

naar de themawereld "Basketbal"


Stay tuned - further topics:

Stay tuned and stay on track: get more essential information about your favourite sport and never miss what’s new! #bauerfeindsports