Man en vrouw wandelen een berg af met wandelstokken in de hand en dragen wandelsokken

Sporten

Wandelen

Step into Adventure met onze wandelproducten

Zo veel mogelijk hoogtemeters doen, of liever een kilometerslange pad: Wat is jouw uitdaging?

Merino Socks

Outdoor Merino Compression Socks

DE wandelsokken die je spieren ondersteunen, de enkel en voetzool stabiliseren en zorgen voor optimale klimaatregulatie dankzij meer dan een derde merinowol. Onze Outdoor Merino Compression Socks zijn precies de juiste metgezel voor ambitieuze wandelaars die graag langere tochten maken en niets aan het toeval willen overlaten.

Nu kopen!

Outdoor Merino Mid Cut Socks

Als je van korter houdt, maar niet wilt inleveren op comfort en slimme dempingszones, is de mid-cut versie ideaal. De Infinity Zone biedt extra stabilisatie voor de enkel en de voetboog, terwijl de Heel Protection, Relief Sole en Instep Comfort Zone het gevoel in de wandelschoen verbeteren, vooral tijdens langere tochten.

Nu kopen!
Gerichte compressiezones technologie

Targeted Compression Zones
De functionele zones in de kuitzone verhogen de prestaties van de kuitspieren door spierspecifieke compressie en zorgen ervoor dat ze langer op hun optimale niveau blijven.

Infinity Zone Technology

Infinity Zone
Speciaal gevormd functiegedeelte ter stabilisering van de voetholte en de enkel. Ondersteunt daarnaast de voetholte en voorkomt effectief overbelasting.

Merinowol Technology

Merino Wool
Op warme dagen koelt het af, op koele dagen verwarmt het. De merinovezel houdt je voeten droog en fris - een echte natuurtalent.

Zekere tred

Enkels beschermen, bewegingen controleren, en veilig wandelen

Je enkels zijn cruciaal tijdens het wandelen - ze stabiliseren en mobiliseren je voeten.

Je gewrichten vangen de meeste schokken op, maar niet allemaal. Blootliggende boomwortels of zelfs stenen kunnen je voeten in een fractie van een seconde uit je ritme brengen. Één moment niet goed opgelet, en je verzwikt je enkel. Einde van de wandeling. Velen doen een verzwikte enkel af als een 'kleinigheidje', maar de blessure mag niet onderschat worden. Elke verzwikking kan namelijk letsels veroorzaken aan het gewricht. Wanneer deze niet op de juiste manier herstellen, neemt het risico op arthrose toe. Een veilige stand, en voldoende stabiltieit zijn daarom essentieel.

De Sports Ankle Support Dynamic beschermt je enkel tegen omzwikken, uitrekken of zijdelings verdraaien. En dat op een bijzonder aangename wijze; vederlicht, en nauwelijks merkbaar door het innovatieve weefsel. Zo zorgt de sportbandage voor extra veiligheid op zware trails of lange wandelingen, zonder aan comfort in te moeten boeten.

3D Airknit -technologie

3D Airknit Technology
Ultralicht compressieweefsel dat zich perfect aanpast aan jouw lichaamsvormen, zweetafvoer stimuleert en oververhitting voorkomt.

Taping -technologie

Taping Technology
De verstelbare band zorgt voor extra ondersteuning en flexibiliteit, om stabiliteit te garanderen en het risico op blessures door plotse bewegingen te verminderen.

Ontlasting van de kniegewrichten

Ondersteun je kniegewrichten, en bescherm ze tegen overbelasting

Moeder natuur aan beide kanten van het pad, van prachtige bossen tot fascinerende berglandschappen - wandelen is een genot voor álle zintuigen.
Hoewel wandelen een knie-vriendelijke sport is, duiken er af en toe toch gewrichtsproblemen op. Zeker op steilere passages, wanneer de druk op de kniefschijf toeneemt. Bij overbelasting worden deze problemen pijnlijk duidelijk, wat je wandeling zeker niet ten goede komt. Daarom is preventie essentieel.

Via een lichte druk verbetert de kniebandage uit de Sports Support Line de controle over je bewegingen, om zo je kniegewrichten beter te ondersteunen tijdens lange wandelingen. Tegelijk masseert de sportbandage bij elke beweging je pezen, spieren en banden, door middel van een innovatieve pelotte. Het risico op blessures wordt hierdoor aanzienlijk verkleind, overbelasting in de knie verdwijnt sneller, en je gewrichten zijn helemaal fit voor de volgende tour.

3D Airknit -technologie

3D Airknit Technology
Ultralicht compressieweefsel dat zich perfect aanpast aan jouw lichaamsvormen, zweetafvoer stimuleert en oververhitting voorkomt.

Omega Pad -technologie

Omega Pad
Precieze inbedding en geleiding van je knieschijf door een geïntegreerde, innovatieve elastische pelotte die een optimale krachtverdeling in het kniegewricht garandeert.

Grip Technology
Geïntegreerde, huidvriendelijke siliconen band aan de bovenrand voor een betere pasvorm en precisie bij elke beweging.

Klaar voor langere wandelingen

Voor actieve hikes - de bloedcirculatie stimuleren en vrijheid opsnuiven

Tijdens het wandelen wil je van je omgeving kunnen genieten, ongeacht of het om een korte trip, een dagtour, een weekenduitstapje of een simpele standswandeling gaat.

Wil je ook tijdens lange tochten kunnen genieten, kan je je lichaam ondersteunen met een juiste wandeluitrusting - bijvoorbeeld met compressieproducten. De beensleeves en kousen uit de Sports Compression Line stimuleren je bloedcirculatie met behulp van druk. Hierdoor zal meer zuurstof je spieren bereiken, warmen ze sneller op, en herstellen ze beter. Met de juiste uitrusting op pad kunnen gaan, is essentieel wanneer je veel hoogtemeters of kilometerslange paden voor de boeg hebt. Vertrouw op de Bauerfeind Sports Compression Line, voor een aangename wandelervaring en vrijheid waar je ook bent.

Het resultaat? Je bent langer fit, en beperkt het risico op blessures of overbelasting.

Gerichte compressiezones technologie

Targeted Compression Zones
Innovatieve taping en spieropbouwende zone met zone-specifieke compressie ondersteunt de spieren in het omliggende gebied. Taping zone verbetert de proprioceptie - het gevoel van lichaamsbewustzijn en stabiliteit.

Gewrichtspijn in de knie?

Sports Knee Support

Wandelen is passie en ambitie! Je knieën dragen je over steile en oneffen wegen tot aan je doel. Maar overbelasting is nooit ver weg. De Sports Knee Support is gemaakt om jouw kniegewrichten te beschermen, en gecontroleerde bewegingen te vergemakkelijken. Hierdoor verklein je het risico op blessures, en geniet je langer van je wandelingen.

Onze oplossing

  • Ontlast de knie en beschermt tegen overbelasting
  • Zorgt voor stabiliteit in het kniegewricht
  • Tegen voetklachten - verminder het risico op blessures
  • Tegen gewrichtspijn in de knie
Bekijk nu onze Sports Knee Support.

Instabiele enkel?

Sports Ankle Support Dynamic

De nachtmerrie voor elke wandelaar; een verzwikte of verdraaide enkel. Je tour kan gedaan zijn voor je goed en wel onderweg bent, met een verstuikte voet als aandenken. Met de Ankle Support Dynamic bescherm je echter je spronggewricht tegen blessures. De sportbandage helpt je om bewegingen beter te controleren, en voorkomt overbelasting - ook voor wandelingen op oneffen trails.

Onze oplossing

  • Tegen verzwikken en zijdelings verdraaien
  • Stabilisatie van de enkel en ondersteuning van de banden
  • Lager risico op blessures
  • Minder kans op overbelasting
Bekijk nu onze Ankle Support Dynamic.

Meer over wandelen en goede tips vind je hier:

Naar de themawereld "Outdoor"

Stay tuned - further topics:

Stay tuned and stay on track: get more essential information about your favourite sport and never miss what’s new! @bauerfeindsports