Langer met witroze lopende sokken loopt naast een moderne muur

Sporten

Hardlopen

Meer power voor je beste loopprestatie. Bereid je voor op een top run!

Marathon, 10km, de Transalpine Run - wat zijn jouw hardloop challenges?

Verbeterde stabiliteit

Gewrichten beschermen, bewegingen controleren, en veiliger lopen.

Lopen geeft een gevoel van vrijheid - loop er dus maar op los! Ontdek onbegane wegen, en vind de beste trails en de perfecte running experience. 

Bescherm je gewrichten 

Een oneffen bodem en de nodige vermoeidheid is een recept voor blessures. Daarnaast hebben vele lopers instabiele banden en pezen, wat het risico op verzwikken en verdraaien alleen nog maar groter maakt. Bescherm daarom je gewrichten, pezen en banden tegen blessures en overbelasting, en geniet met volle teugen van je run. De Bauerfeind Sports Support Line bevat sportbandages die jouw bewegingen van de enkel en knie controleren, en je rug sterker maken. 

Comfortabel, zonder aan bewegingsvrijheid in te boeten 

Het anatomisch gevormde weefsel is licht, en omspant je lichaam als een tweede huid. Bij elke stap zorgen de ingewerkte pelotten voor een extra massage.
Voel de optimale krachtverdeling in je gewrichten, voor een langere en zorgeloze run.

3D Airknit -technologie

3D Airknit Technology
Ultralicht compressieweefsel dat zich perfect aanpast aan jouw lichaamsvormen, zweetafvoer stimuleert en oververhitting voorkomt.

Omega Pad -technologie

Omega Pad
Precieze inbedding en geleiding van je knieschijf door een geïntegreerde, innovatieve elastische pelotte die een optimale krachtverdeling in het kniegewricht garandeert.

Taping -technologie

Taping Technology
De verstelbare band zorgt voor extra ondersteuning en flexibiliteit, om stabiliteit te garanderen en het risico op blessures door plotse bewegingen te verminderen.

Zorgeloos hardlopen

Gewrichten ondersteunen, bewegingen controleren, en lopen zonder pijn 

Ongeacht of je nu een gepassioneerde hardloper of een ambitieuze jogger bent - iedereen kan met gewrichtspijn te maken krijgen. Wie er een actief leven op na houdt, loopt nu eenmaal meer risico. Dit risico op gewrichtsproblemen kan echter wel beperkt worden, door gewrichten en spieren niet overmatig te belasten. 

De sportbandages uit de Bauerfeind Sports Line kunnen hierbij helpen, door het betreffende lichaamsdeel optimaal te ondersteunen. Voel je pijn tijdens het joggen of lopen in je knie of enkel? Ondersteun dan je gewrichten met een sportbandage of sportsteunzolen, om de schokken beter op te vangen. Blijven de klachten aanhouden, raden we natuurlijk aan om een arts te consulteren. 

De bandages uit de Sports Support Line verbeteren de bewegingen van je gewrichten, en zorgen tegelijk voor een masserend effect. Dankzij het lichte, anaomisch gevormde weefsel zitten de bandages als een tweede huid. Je moet dus niet aan vrijheid inboeten, én kan langer zorgeloos lopen.
De sportsteunzolen zorgen dankzij de innovatieve Weightflex® Technology voor een veilige en stabiele loopbeweging, waardoor je langer zorgeloos kan genieten van je runs.

3D Airknit -technologie

3D Airknit Technology
Ultralicht compressieweefsel dat zich perfect aanpast aan jouw lichaamsvormen, zweetafvoer stimuleert en oververhitting voorkomt.

Patella Pad Technology

Patella Pad
Pad met 4 drukpunten die de aanhechting van de patellapees ontlast, de pees leidt en ondersteunt onder belasting, en het weefsel rond deze pees stimuleert.

Taping -technologie

Taping Technology
De verstelbare band zorgt voor extra ondersteuning en flexibiliteit, om stabiliteit te garanderen en het risico op blessures door plotse bewegingen te verminderen.

Gewichtsflextechnologie

Weightflex Technology
De unieke, gepatenteerde dual-componenten kern met de innovatieve X-module ondersteunt de voetholte en helpt de hiel-teen overgang.

Meer uithoudingsvermogen & verbeterde performance

Spieren activeren, doorbloeding stimuleren, en langer lopen 

Je wil elke dag meer - langer lopen, verder lopen, sneller lopen. Je hunkert naar je volgende run, en wil je beste prestaties kunnen neerzetten. De juiste uitrusting kan je daarbij helpen, door specifieke spieren te activeren en gewrichten te ondersteunen. 

Sport Sleeves en compressiekousen stimuleren de bloedcirculatie, en bevorderen de zuurstoftoevoer. Je spieren warmen sneller op, en de vermoeidheid blijft langer uit. Daarenboven kan je je spieren nog intensiever trainen. 1 ding is zeker; je spieren en gewrichten zullen je dankbaar zijn.

Gerichte compressiezones technologie

Targeted Compression Zones
Innovatieve taping en spieropbouwende zone met zone-specifieke compressie ondersteunt de spieren in het omliggende gebied. Taping zone verbetert de proprioceptie - het gevoel van lichaamsbewustzijn en stabiliteit.

Sneller herstel

Stimuleer je bloedcirculatie voor een sneller herstel

Duursport is voor zij die vastberaden zijn, en een doel voor ogen hebben. Je voelt je aangesproken? Je bent gek van hardlopen, en wil nog meer uit jezelf halen? Daarvoor is een goed herstel nodig, na elke run en elke workout. Dit om spierpijn en -krampen te vermijden.
Alleen al om deze reden zouden compressiekousen tot je standaarduitrusting moeten horen. Het dragen van compressieproducten, ook na je training, zorgt namelijk voor een sneller herstel. De druk draagt bij tot een betere doorbloeding, het verminderen van zwelling in de spieren, het bevorderen van zuurstoftoevoer naar de spieren, en een betere afvoer van afvalstoffen. De spieren worden optimaal verzorgd, waardoor je sneller herstelt.

Een run van 10km, een marathun, een obstacle run - wat is jouw volgende uitdaging? Go for it! De Bauerfeind Sports Compression Line is ook voor duursporten ontwikkeld, en bevordert het spierherstel aanzienlijk.

Gerichte compressiezones technologie

Targeted Compression Zones
Innovatieve taping en spieropbouwende zone met zone-specifieke compressie ondersteunt de spieren in het omliggende gebied. Taping zone verbetert de proprioceptie - het gevoel van lichaamsbewustzijn en stabiliteit.

Gewrichts- of voetproblemen?

Ouderdom, een verkeerde beweging of blessures - pijn in de enkel, voet of knie kan verschillende oorzaken hebben. Overbelasting ligt vaak aan de basis, veroorzaakt door overmatig sporten. De sportbandages uit de Bauerfeind Sports Support Line, en de steunzolen uit de Insoles Line, helpen je om bewegingen veiliger uit te voeren en om je gewrichten te ondersteunen. Zo kan je langer zorgeloos genieten van je runs. 

Onze oplossing 

  • Gewrichtspijn tegengaan 
  • Knieklachten tegengaan 
  • Voetproblemen tegengaan 
  • Druk verminderen, en een betere loopbeweging stimuleren

Spierpijn of -krampen?

Sport is een combinatie van passie en ambitie. Om je doelen te bereiken, vraag je vaak veel van je lichaam, en push je jouw grenzen. Helaas kan dat voor krampen en spierpijn zorgen. De Bauerfeind Sports Compression Line is o.a. voor hardlopers ontwikkeld, en stimuleert de bloedcirculatie via gerichte druk. Zo wordt de toevoer van zuurstof bevorderd, en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Je spieren herstellen sneller, en je kan zorgeloos beginnen aan je volgende run. 

Onze oplossing 

  • Minder spiervibratie 
  • Minder spierpijn en -krampen 
  • Sneller herstel 
  • Minder snel vermoeid

Meer over hardlopen en goede tips vind je hier:

Naar de themawereld "HardlopenStay tuned - further topics:

Stay tuned and stay on track: get more essential information about your favourite sport and never miss what’s new! #bauerfeindsports