Skiërs in een donker pak in een extreme helling bij het vertrek

Sporten

Wintersport

Ski of board nog beter met Bauerfeind sportbandages, sleeves, compressiekousen en sportsteunzolen

Onze producten voor de wintersport

Geef je knieën stabiliteit op de afdaling, versterk je torso, ontlast je voeten en geef je kuiten een energieboost op de hellingen. Met de producten van Bauerfeind Sports wordt uw winterdroom werkelijkheid!

Diep gaan tot aan de lift, meer stabiliteit in je knieën, nog sneller van kanten wisselen: wat is jouw winterdroom?

Stabiele knieën zonder pijn

Bescherm je knieën tijdens wintersporten

In bijna geen enkele sport worden je knieën zo zwaar belast als in de wintersport. Zeker op het einde van een lange winterse dag is het risico op ernstige blessures zoals gescheurde kniebanden of meniscusletsels bijzonder hoog. Een beroemde skiër haalde zich zo een 'Unhappy Triad' op de hals - een combinatie van een gescheurde voorste kruisband, de mediale binnenband, en mediale meniscus. Zorg ervoor dat het niet zover komt!

Meer stabiliteit en controle door sportbandages

Een volledige wintersportuitrusting beschermt niet alleen tegen de wind en koude, maar ook tegen abrupte bewegingen van pezen, banden en gewrichten. Met de Knee Support biedt Bauerfeind Sports een betrouwbare bescherming voor je knie. De zijdelings ingewerkte baleinen zorgen ervoor dat de bandage niet van vorm kan veranderen, en dus haar functie optimaal kan uitoefenen. Dankzij de innovatieve pelotte, die zeer precies je knie omsluit, worden je stabiliserende spieren veel sneller aangestuurd, en worden blessures voorkomen.

Optimaal draagcomfort en ademend effect

Het ultralichte weefsel van onze sportbandages passen zich uitstekent aan aan de vormen van je lichaam, en ondersteunen de afvoer van zweet om zo de huid droog te houden. Vooral bij intensief sporten, zal je de ontlastende werking snel voelen. De intensieve dieptewaarneming voorkomt stress en blessures bij snelle, schokachtige bewegingen en vermoeidheid. Ook pijn door overbelasting zal sneller afnemen.

Omega Pad -technologie

Omega Pad
Precieze inbedding en geleiding van je knieschijf door een geïntegreerde, innovatieve elastische pelotte die een optimale krachtverdeling in het kniegewricht garandeert.

3D Airknit -technologie

3D Airknit Technology
Ultralicht compressieweefsel dat zich perfect aanpast aan jouw lichaamsvormen, zweetafvoer stimuleert en oververhitting voorkomt.

Een sterke rug

Zonder rugproblemen richting dal

Sterke benen zijn essentieel in de wintersport. Echter, vanaf een bepaald niveau is ook een sterk bovenlichaam en sterke rug nodig. Datzelfde geldt voor lange afdalingen en snelle richtingwissels. Daarom besteden veel professionele wintersporters veel aandacht aan de juiste krachttraining van schouders, armen, borst- en rugspieren.

De Bauerfeind Sports Back Support omsluit de romp in het gebied van de lendenwervelkolom, en geeft je rugspieren een voortdurende massage met de Powerdot pad en speciale noppen. Dit verbetert de houding, vermindert spierspanningen, en voorkomt verkeerde bewegingen.

Een gering gewicht, en optimale ventilatie

Maak je niet ongerust; de Back Support weegt niet veel. Dankzij het ultralichte materiaal kan je de bandage discreet onder je wintersportkleding dragen, en wordt er gezorgd voor een optimale vochtuitwisseling. Met de juiste buikaansluiting en anatomische pasvorm hoef je niet bang te zijn dat je bewegingsvrijheid beperkt wordt. Tegelijk is er een gerichte druk op de onderrugspieren. De 5-punts-pelotte is door middel van klittenband individueel te bevestigen. Deze zit ofwel aan de binnen- of buitenkant, en stimuleert de spieren en het bindweefsel. Je spieren zijn beter doorbloed, en krijgen meer zuurstof. Irritaties en ontstekingen kunnen zo sneller afnemen.

PowerDOT -activeringstechnologie

Powerdot Activation
De softpad zorgt voor een stimulerende massage van je rugspieren, waardoor je houding verbetert en rugpijn vermindert.

Sneller herstel

Minder spierpijn bij een maximale prestatie

Elke gepassioneerde skiër of snowboarder kent wel dat gevoel na een lange dag op de piste - brandende boven- en onderbenen. Geen wonder; er is veel spierkracht nodig om de lichaamspositie stabiel te houden, zelfs bij hoge snelheden en gewichtskrachten die het meervoudige kunnen zijn van het eigen lichaamsgewicht.

Compressie voor optimale perfomance

Het dragen van compressiekleding zoals de Bauerfeind Sports Compression Socks of de Sports Compresson Sleeves Upper Leg is een effectieve manier om spierpijn, -krampen en -trillingen te voorkomen. Het aangename compressie-effect stimuleert de bloedcirculatie en de toevoer van zuurstof naar de spieren. Hierdoor werken je spieren efficiënter en worden minder snel moe.

Helemaal uitgerust dankzij high-tech microvezel

Dankzij het ademende compressieweefsel wordt zweet optimaal afgevoerd en je huidtemperatuur gereguleerd. Zo kan je ook na lange afdalingen weer snel doorstarten, en een nieuw record neerzetten op de piste.

Gerichte compressiezones technologie

Targeted Compression Zones
Innovatieve taping en spieropbouwende zone met zone-specifieke compressie ondersteunt de spieren in het omliggende gebied. Taping zone verbetert de proprioceptie - het gevoel van lichaamsbewustzijn en stabiliteit.

Meer over wintersport en goede tips vind je hier:

Naar de themawereld "Wintersport"

Stay tuned - further topics:

Stay tuned and stay on track: get more essential information about your favourite sport and never miss what’s new! @bauerfeindsports