Fietsers dragen blauwe armmouwen en rijdt op een straat op de helling met een uitzicht op zee

Sporten

Wielersport

Meer fietsplezier en betere prestaties!

Producten voor betere regeneratie en een klachtenvrije fietsbeleving:

Met onze producten van Bauerfeind Sports ben je goed uitgerust voor je volgende tocht.

Een beter uithoudingsvermogen en meer power - welke uitdagingen brengen jou tot bij jouw grenzen?

Sneller herstel

Meer vitaliteit tijdens het fietsen

Bloedcirculatie stimuleren en sneller herstellen na lange ritten

Ken je dat gevoel? Je zet je helm af, je komt weer op adem, en je geniet nog met volle teugen van die laatste rit. Één ding is zeker; je wil zo snel mogelijk terug je fiets op. Want wie grote doelen heeft, moet veel trainen.

Je lichaam heeft echter tijd nodig om te herstellen, om spierpijn en -krampen te vermijden. Dit proces kan je optimaliseren met de sportbandages uit de Sports Compression Line. De compressieproducten zijn o.a. gemaakt voor duursport, en stimuleren een snellere regeneratie van de spieren tijdens en na het sporten. Dit met behulp van druk, dewelke de bloedcirculatie stimuleert. Hierdoor krijgen de spieren meer zuurstof, en worden afvalstoffen sneller afgevoerd.

Het is niet voor niets dat wielrenners tijdens grote wedstrijden al jarenlang compressieproducten gebruiken, zowel bij het trainen als na de wedstrijd. De sportbandages uit de Sports Compression Line ondersteunen het herstel van de spieren, zodat je sneller weer in het zadel kan en met volle teugen kan genieten van zorgeloze ritten.

Gerichte compressiezones technologie

Targeted Compression Zones
Innovatieve taping en spieropbouwende zone met zone-specifieke compressie ondersteunt de spieren in het omliggende gebied. Taping zone verbetert de proprioceptie - het gevoel van lichaamsbewustzijn en stabiliteit.

Grip Technology
GeĂŻntegreerde, huidvriendelijke siliconen band aan de bovenrand voor een betere pasvorm en precisie bij elke beweging.

Stabilisatie van de gewrichten

Gewrichtsbescherming op de fiets

Gewrichten stabiliseren en langer zorgeloos fietsen.

Je gewrichten zorgen er, tijdens het fietsen, voor dat de kracht van je spieren optimaal verdeeld worden. Ze leiden je tred, zorgen ervoor dat je stevig in het zadel zit, en helpen je bij het sturen. Om meer te kunnen genieten van je ritten en een hoger prestatieniveau te bereiken, moeten je gewrichten dan ook topfit zijn.

Ondersteuning en bescherming van de gewrichten

Het klopt dat fietsen, in vergelijking met andere sporten, minder belastend is voor de gewrichten. Echter, een goede bescherming van je gewrichten blijft belangrijk. Dit geldt zowel voor recreatieve fietsers als ambitieuze wielrenners, maar ook mountainbikers en BMX'ers. Een vering in de voorvork kan alvast helpen om schokken op te vangen, maar blijft onvoldoende om overbelasting van de gewrichten tegen te gaan.

Ontlasten en ondersteunen met de juiste producten

De sportbandages uit de Sports Support Line ondersteunen de gewrichten bij elke beweging. Tegelijk zorgen ze voor een optimale krachtverdeling, en zijn ze nauwelijks voelbaar door het lichte weefsel. Dit garandeert het hoge draagcomfort, terwijl de pelotten het lichaamsdeel masseren. Naast de bandages omvat de lijn ook de Sports Knee Strap en Sports Elbow Strap, dewelke via gerichte druk de patellapees (knieschijf) of onderarmspieren ontlasten om overbelasting te voorkomen. Hierdoor geniet je van een betere positie, en verminder je het risico op overbelasting van de gewrichten.

3D Airknit -technologie

3D Airknit Technology
Ultralicht compressieweefsel dat zich perfect aanpast aan jouw lichaamsvormen, zweetafvoer stimuleert en oververhitting voorkomt.

Omega Pad -technologie

Omega Pad
Precieze inbedding en geleiding van je knieschijf door een geĂŻntegreerde, innovatieve elastische pelotte die een optimale krachtverdeling in het kniegewricht garandeert.

Targeted Support
Door de elastische band is het mogelijk de druk van de polsbandage naar wens in te stellen.

Langere performance

Betere zuurstoftoevoer

Voorzie je spieren van meer zuurstof, en presteer langer op een hoger niveau

Of je nu hunkert naar actie en uitdagende trails of van snelle sprints houdt - uithoudingsvermogen en kracht staan centraal bij het fietsen. Echter, zelfs getrainde wielrenners of triatleten kunnen op hun grenzen stoten tijdens lange ritten. Spieren worden moe, beginnen te branden, en verkrampen uiteindelijk. Armen, benen en zelfs het hele bovenlichaam voelt slap aan.

Om tot diep in de finale op een hoger niveau te kunnen fietsen, hebben ook je spieren nood aan zuurstof. De sportbandages uit de Sports Compression Like stimuleren dit, via doelgerichte druk om de bloedcirculatie te bevorderen. Een bijkomend voordeel is dat de spieren sneller opgewarmd worden, en minder snel moe aanvoelen.

Zo ben je bij downhill, wielrennen, BMX'en of simpelweg elke biking situatie beter en langer beschermd tegen vermoeidheid en blessures. Je kunt langer fietsen, en bent klaar voor elke uitdaging.

Gerichte compressiezones technologie

Targeted Compression Zones
Innovatieve taping en spieropbouwende zone met zone-specifieke compressie ondersteunt de spieren in het omliggende gebied. Taping zone verbetert de proprioceptie - het gevoel van lichaamsbewustzijn en stabiliteit.

Grip Technology
GeĂŻntegreerde, huidvriendelijke siliconen band aan de bovenrand voor een betere pasvorm en precisie bij elke beweging.

Sterke rugspieren

Sterke rug

Rugspieren ondersteunen, en een sterkere core opbouwen

Een sterk bovenlichaam vormt de basis van het fietsen, en is minstens zo bepalend als de beenspieren. Alleen met een sterke rug kan je een optimale zitpositie en technische rijstijl bereiken. Bovendien draagt een stabiele romp bij tot het omzetten van kracht in beweging. Is je romp stabiel, zal je minder uitwijkingsbewegingen moeten maken, wat op zijn beurt de rijtechniek bevordert en zo het risico op blessures vermindert.

De Sports Back Support geeft je rugspieren de ondersteuning die ze nodig hebben tijdens lange ritten. Een aangename druk door ingewerkte noppen stimuleert de spieren bij zelfs de kleine bewegingen. Het resultaat is dat je stabiliserende rompspieren geactiveerd worden, en de lichaamshouding verbeterd wordt. Daarnaast voelen de sportbandages bijzonder aangenaam aan op de huid door het lichte weefsel, waardoor zweet optimaal afgevoerd wordt.

Vergeet rugwind met de Back Support rijd je met volle kracht vooruit.

PowerDOT -activeringstechnologie

Powerdot Activation
De softpad zorgt voor een stimulerende massage van je rugspieren, waardoor je houding verbetert en rugpijn vermindert.

Meer over fietsen en goede tips vind je hier:

Stay tuned - further topics:

Stay tuned and stay on track: get more essential information about your favourite sport and never miss what’s new! @bauerfeindsports