Thomas Röhler maakt squats op een gewicht op een gewicht op zijn rug en een enkelverband op de voet

Sporten

Fitness

Meer kracht en uithoudingsvermogen tijdens je fitness training. Haal meer uit jezelf!

Producten om de gewrichten te ontlasten, voor een zorgeloze fitness work-out:

Maximale lichaamsbeheersing, kracht en power. Wat zijn jouw fitness uitdagingen?

Maximale bescherming van gewrichten

Bewegingen gericht controleren en langer zorgeloos trainen. 

Ook je gewrichten willen meer power! Squats, push-ups of uitdagende full-body bewegingen zoals burpees - wat je ook doet, je knieën en ellebogen worden altijd belast. Een juiste uitvoering van de oefeningen is essentieel, en dit gedurende de hele work-out. Alleen zo kan je jouw spieren trainen en optimale prestaties neerzetten zonder klachten. Regelmatige tempowissels maken dit niet gemakkelijk, en zorgen al snel voor een overbelasting van je knieën en ellebogen. 

De bandages uit de Bauerfeind Sports Support lijn verbeteren de bewegingscontrole van knie en elleboog, waardoor je langer zorgeloos kan fitnessen en je spieren kan versterken. Je voelt hoe de lichte druk de kracht optimaal over de gewrichten verdeelt. Tegelijk masseert de bandage de banden, pezen, spieren en het bindweefsel. De druk versterkt de sensomotirische waarneming van gewrichten, en geeft je zo betere feedback. Daarbovenop controleert de bandage plotse bewegingen, om zo sportblessures te voorkomen. 

Met de Sports Knee Support en Sports Elbow Support zijn je knieën en ellebogen beschermd tijdens je fitness workout. Pijn door overbelasting neemt sneller af, en het risico op blessures vermindert. Dat betekent meer power tijdens je fitness!

3D Airknit -technologie

3D Airknit Technology
Ultralicht compressieweefsel dat zich perfect aanpast aan jouw lichaamsvormen, zweetafvoer stimuleert en oververhitting voorkomt.

Omega Pad -technologie

Omega Pad
Precieze inbedding en geleiding van je knieschijf door een geïntegreerde, innovatieve elastische pelotte die een optimale krachtverdeling in het kniegewricht garandeert.

Dubbele padtechnologie

Dual Pad
Precieze inbedding en geleiding van je elleboog door twee anatomisch gevormde pads aan de binnen- en buitenkant van de elleboog. Pezen en spieren worden geactiveerd, om het risico op blessures te verminderen.

Snellere regeneratie

Doorbloeding stimuleren, spieren activeren en sneller regenereren. 

Jezelf helemaal uitleven en daarbij tot het uiterste gaan - dat is voor jou fitnesstraining. Je strijdt tegen de tijd, jezelf of een ander team en hebt maar één doel: Jezelf en je prestatie steeds verbeteren.
Om dit te bereiken, moet je motoriek perfect functioneren. Een intensieve training voor je hele lichaam spreekt vele spiergroepen tegelijk aan. Voor een effectieve trainingssessie hebben je spieren een regeneratiefase nodig waarin ze kunnen herstellen. Dit staat geheel los van je persoonlijke trainingsniveau en of je krachttraining, hypertrofie, maximale kracht of je algemene conditie traint. Zonder de verschillende fasen van spierregeneratie kunnen krampen of spierpijn sterker optreden.
Door tijdens en na de training compressieproducten te dragen, kan je dit voorkomen. Ze zijn ontworpen om je spieren van je armen, boven- en onderbenen te activeren tijdens de workout. Hierbij voel je een stevige maar aangename druk die de bloedcirculatie stimuleert en spiervibraties minimaliseert. Het resultaat is dat je spieren minder belast worden, en sneller regenereren. 

Ook na de training verbeteren de compressieproducten uit de Bauerfeind Sports Compression Line de bloedcirculatie naar en van het hart. Dit vermindert enerzijds het opzwellen van armen en benen, en zorgt anderzijds voor een betere zuurstoftoever naar de belaste spieren. De spierregeneratie versnelt, waardoor je sneller kan groeien naar het volgende niveau. 

Laat spierpijn en -krampen je niet stoppen!

Gerichte compressiezones technologie

Targeted Compression Zones
Innovatieve taping en spieropbouwende zone met zone-specifieke compressie ondersteunt de spieren in het omliggende gebied. Taping zone verbetert de proprioceptie - het gevoel van lichaamsbewustzijn en stabiliteit.

Meer kracht in de pols

Polsgewrichten stabiliseren, kracht controleren en beter trainen.

Meer kracht en een groter uithoudingsvermogen - beide staan centraal in je workout. Hiervoor moet niet alleen je lichaam topfit zijn, maar ook je polsgewrichten. Deze dragen een flink steentje bij tot je trainingssucces. Je verschillende conditie- en krachtoefeningen vereisen namelijk bewegingen waarbij je handen essentieel zijn. Denk aan push-ups maar ook oefeningen met gewichten zoals barbells of kettlebells.
Een verkeerde positie van je gewrichten, onvoldoende getrainde spieren of simpelweg overbelasting zorgt vaak voor pijn in de pols - zeker bij oefeningen die vaak herhaald moeten worden, of bij een grote belasting. Daarom is het belangrijk om de polsen te stabiliseren en ondersteunen. 

De ontlastende Sports Wrists Strap garandeert een dergelijke stabilisatie, met name bij fitnessoefeningen met gewichten. De ontlasting is hierbij individueel in te stellen, en aan te passen aan de verschillende oefeningen. De kracht gaat zich optimaal verdelen over je polsen, en ontlast ze. Hierdoor kan je langer zorgeloos trainen. 

Op die manier liggen je trainingsdoelen nu écht binnen handbereik!

Targeted Support
Door de elastische band is het mogelijk de druk van de polsbandage naar wens in te stellen.

Sterkere stand, sterkere rug

Rugspieren en spronggewrichten stabiliseren - zo bereik je jouw doelen.

Je hecht veel waarde aan een afwisselende fitness workout, en past steeds je trainingscyclus aan om nog meer uit jezelf te halen. Dat vereist kracht, lichaamsbeheersing, flexibiliteit, en stabiliteit van de romp.
Hoger, verder, sneller - hiervoor moeten natuurlijk ook je spronggewrichten sterk zijn. De sportproducten uit de Sports Support Line bieden een effectieve ondersteuning bij jouw workout. De sportbandage voor je rug activeert de stabiliserende rompspieren, stimuleert je spieren, en verbetert je lichaamshouding. De ingewerkte noppen stimuleren je spieren en weefsel voor een verbeterde lichaamscontrole. 

De Sports Ankle Support Dynamic ondersteunt je spronggewrichten optimaal, zonder daarbij je bewegingsvrijheid in te perken. Integendeel, je voelt een lichte druk en tegelijk een duidelijke ontlasting van je gewrichten.
Dankzij de anatomische pasvorm en het lichte weefsel zijn de sportbandages net zo flexibel als jouw dagelijkse workout. Ze passen als een tweede huid. 

Met de producten uit de Sports Support Line daalt het risico op blessures, en je fysieke fitness stijgt – voor een afwisselende training zonder klachten!

3D Airknit -technologie

3D Airknit Technology
Ultralicht compressieweefsel dat zich perfect aanpast aan jouw lichaamsvormen, zweetafvoer stimuleert en oververhitting voorkomt.

PowerDOT -activeringstechnologie

Powerdot Activation
De softpad zorgt voor een stimulerende massage van je rugspieren, waardoor je houding verbetert en rugpijn vermindert.

Lees hier meer over fitness en goede tips:

Naar de themawereld "Fitness"


Stay tuned - further topics:

Stay tuned and stay on track: get more essential information about your favourite sport and never miss what’s new! #bauerfeindsports