Veelgestelde vragen (FAQ)

Bestellen & Betalen

Hoe kan ik zien of mijn bestelling succesvol was? Ontvang ik een bevestigingsmail? Welke betalingsmogelijkheden zijn er?

Wanneer moet ik betalen?

Dit hangt af van de gekozen betaalwijze.

iDeal

Wanneer je de bestelling of betaling afrondt, hebben we al een positieve bevestiging van je betaling.

Vergeet Vergeet niet terug te keren naar onze website na betaling. Hier wordt uw bestelling afgerond en ontvangt u uw unieke bestelnummer bestelnummer en een orderbevestiging per e-mail.

Zodra de bestelling ons magazijn verlaat, ontvang je een verzendbevestiging.

Kredietkaart & PayPal

Wanneer je de bestelling of betaling afrondt, autoriseren we het bedrag en pas nadat de bestelling het magazijn heeft verlaten, innen we het geld.

Vergeet niet om na betaling terug te keren naar onze website. Hier wordt je bestelling afgerond en ontvang je per e-mail je unieke bestelnummer en een orderbevestiging.

Zodra de bestelling ons magazijn verlaat, ontvang je een verzendbevestiging.

Waar vind ik mijn bestelnummer?

Enkele minuten na ontvangst van je bestelling sturen we je een bevestigingsmail met je bestelnummer. Als je geen e-mail in je inbox vindt, controleer dan je spammap. Als je Gmail gebruikt, controleer dan je map met advertenties. Het kan even duren voordat we de bevestigingsmail versturen.

BAls er een spelfout staat in het e-mailadres dat je hebt opgegeven, kunnen we geen bevestigingsmail sturen.

Maar maak je geen zorgen, je bestelling wordt nog steeds normaal verwerkt.

Als je een gebruikersaccount bij ons hebt aangemaakt, vind je het bestelnummer na het inloggen via "Mijn account > Bestellingen".

Hoe krijg ik informatie over mijn bestelstatus, als ik per e-mail geen bevestiging heb ontvangen?

Heb je na tien minuten nog steeds geen bevestiging ontvangen? Controleer dan uw spammap.

Wat kun je doen als je geen e-mail hebt ontvangen? Als je een gebruikersaccount bij ons hebt aangemaakt, kun je de bestelstatus controleren onder "Mijn account > Bestellingen".

Als je de bestelling als gast hebt geplaatst, neem dan contact met ons op.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik volgende keer per e-mail een bevestiging ontvang?

Controleer de gegevens die je hebt ingevoerd voordat je je bestelling verzendt.

Je kunt nog veiliger zijn als je een account aanmaakt om je persoonlijke gegevens op te slaan voor toekomstige aankopen. Op deze manier kunt u informatie over uw huidige bestellingen vinden onder "Mijn account" zodra u inlogt.

Natuurlijk kun je hier ook je gewenste betaalmethode of extra afleveradressen invoeren.

Is het mogelijk een factuur te ontvangen waarop de btw wordt vermeld?

Neem contact met ons op als je een factuur nodig hebt. Op de factuur vind je het btw-bedrag.

Welke betalingsmogelijkheden zijn er?

In onze onlineshop accepteren wij de volgende betaalwijzen:

iDEAL: Met iDEAL kun je snel, veilig en eenvoudig betalen. Het bedrag wordt van je rekening afgeschreven zodat je betaling direct is afgehandeld. Als je (een deel van) je bestelling retourneert, storten we het bedrag uiteraard zo snel mogelijk terug op je rekening. Vergeet niet om na betaling terug te keren naar onze website. Hier wordt uw bestelling afgerond en ontvangt u een bevestiging van uw betaling. Zodra de bestelling ons magazijn verlaat, ontvangt u een verzendbevestiging.

Kredietkaart: U kunt betalen met VISA of MasterCard - selecteer gewoon uw creditcard als betaalmethode tijdens het bestelproces. Wij garanderen het hoogste niveau van beveiliging met de modernste encryptietechnieken, zoals de Secure Socket Layer (SSL) en de 3D Secure procedure. Alle bestel- en kredietkaartgegevens worden uitsluitend in gecodeerde vorm doorgegeven.Betaling vindt pas plaats zodra de bestelling het magazijn verlaat. Wanneer u de bestelling afrondt, autoriseren wij het bedrag en nadat de bestelling het magazijn heeft verlaten, incasseren wij het bedrag.

PayPal: Met PayPal kunt u gemakkelijk en veilig betalen zonder contant geld. Om het te gebruiken, maakt u eenmalig een PayPal-rekening aan door uw bank- of creditcardgegevens in te voeren - zodat u ze niet bij elke aankoop opnieuw hoeft in te voeren. Vervolgens betaalt u door uw e-mailadres en een wachtwoord in te voeren en ontvangt u een betalingsbevestiging per e-mail - uw bestelling wordt dan onmiddellijk verwerkt.Betaling vindt pas plaats zodra de bestelling het magazijn verlaat. Wanneer u de bestelling afrondt, autoriseren wij het bedrag en nadat de bestelling het magazijn heeft verlaten, incasseren wij het bedrag.

Mogen mijn factuur- en leveringsadres verschillend zijn?

Ja, je afleveradres kan anders zijn dan het factuuradres, let op onze algemene voorwaarden met betrekking tot de afleverregio.

Het enige wat je hoeft te doen is een ander adres selecteren onder "Leveradres wijzigen" tijdens het bestellen of een nieuw adres aanmaken om dit in de toekomst te kunnen gebruiken.

Waarom is mijn online bestelling geannuleerd?

In sommige gevallen zijn wij genoodzaakt bestellingen te annuleren. Hiervoor kunnen verschillende redenen zijn:

 • Beschikbaarheid: de meest waarschijnlijke reden is dat de gewenste maat niet meer op voorraad is op het moment dat we je bestelling verwerken.
 • Problemen met de betaling: de betaling werd afgebroken of we konden je betalingsgegevens niet verifiëren.
 • Problemen met het leveringsadres: je hebt misschien een verkeerd of onvolledig leveringsadres opgegeven dat wij niet kunnen vinden.
 • Je hebt een leveringsadres buiten Nederland opgegeven.
 • Wanneer prijzen of omschrijvingen van producten op onze website onjuist zijn.

Geannuleerde artikelen worden uiteraard niet in rekening gebracht. Zodra je bestelling, of delen ervan, geannuleerd worden, ontvang je het door jou betaalde bedrag terug.

Ontvang ik een factuur?

We sturen je niet automatisch een factuur. Indien je een factuur nodig hebt, gebruik dan het contactformulier om deze op te vragen. We sturen dan een factuur in PDF-formaat op per e-mail.

Welke e-mails ontvang ik in verband met mijn bestelling?

Normaal ontvang je van ons de volgende e-mails omtrent je bestelling:

 • Een orderbevestiging zodat je weet dat we je bestelling hebben ontvangen.
 • Een e-mail met de trackingcode van je bestelling.

Als je geen e-mail van ons ontvangt in je inbox, controleer dan ook je spamfolder.

In het geval dat je het betalingsproces niet hebt voltooid of de betaling niet succesvol is afgerond, ontvang je ook een e-mail om je hiervan op de hoogte te stellen. Houd er rekening mee dat alleen bestellingen met volledige betaling worden verwerkt voor levering.

Hoe weet ik of mijn bestelling wordt verwerkt?

Je ontvangt per e-mail een bevestiging zodra we je bestelling hebben ontvangen.

Vervolgens ontvang je nog een verzendbevestiging zodat je weet dat je bestelling onderweg is.

Je kunt de status van je bestelling ook op elk gewenst moment bekijken in het gedeelte "Mijn account > Bestellingen". Daar kun je zien in welke fase van het leveringsproces je bestelling zich momenteel bevindt. Als je als gast hebt besteld, is deze optie helaas niet beschikbaar.

Waarom vind ik mijn bestelling niet terug in mijn "bestelverloop"?

Het is mogelijk dat je de bestelling als gast hebt geplaatst. In dat geval is je bestelling niet gekoppeld aan een geregistreerde account. Als dit niet het geval is, neem dan contact met ons op.

Moet ik een account aanmaken om in jullie onlineshop te kunnen winkelen?

Om een bestelling te kunnen plaatsen, hoef je geen gebruikersaccount te hebben.

Met een account verloopt het plaatsen van je volgende bestelling sneller en eenvoudiger, doordat je adres- en betalingsgegevens zijn opgeslagen.

Hoe snel, na ontvangst van de verzendbevestiging, kan ik mijn bestelling volgen / tracken?

Na ontvangst van de bevestiging van verzending kan het tot 24 uur duren tot je je pakket online kunt volgen. Dit komt omdat de verzenddienst het pakket eerst moet scannen voordat je het kunt tracken. Het kan nog iets langer duren wanneer de verzending kort voor een weekend gebeurt.

Levering

Wanneer komt mijn bestelling aan? Waar bevindt mijn bestelling zich op dit moment? Waar kan ik de leveringsstatus controleren?

Hoe lang is de leveringstermijn?

Wij bieden de snelst mogelijke levering. Als u uw bestelling vóór 14.00 uur plaatst, wordt deze gewoonlijk de volgende dag bij u bezorgd. Leveringen vinden altijd plaats op werkdagen.

Houd er rekening mee dat er langere levertijden kunnen zijn rond nationale feestdagen in Duitsland en helaas hebben wij geen invloed op vertragingen die worden veroorzaakt door de aanbieder van de verzenddienst.

U kunt er echter van uitgaan dat de levering uiterlijk na 5 dagen bij u zal zijn.

Hoe kan ik de status van mijn levering controleren?

Indien je een account bij ons hebt aangemaakt, heb je twee mogelijkheden om de status te controleren.

 • Je kan je bestelling volgen door te klikken op de link in de leveringsbevestiging.
 • Meld je aan met je inloggegevens en klik op het bestelnummer in "Bestellingen" om de details te bekijken.

Indien je de bestelling als gast hebt geplaatst, controleer je de e-mails die je van ons hebt ontvangen of neem je contact op met onze klantenservice.

Waarom is mijn bestelling vertraagd?

Wij doen altijd ons uiterste best om je bestelling binnen 1 tot 3 werkdagen af te leveren, maar onverwachte factoren kunnen soms voor vertragingen zorgen.

Je bestelling kan om de volgende redenen vertraging oplopen:

 • Je bestelling werd verzonden tijdens een actieperiode.
 • Je hebt meer dan één artikel besteld. In uitzonderlijke gevallen wordt je bestelling in verschillende pakketten en op verschillende tijdstippen geleverd.
 • Je bestelling is geplaatst op een Duitse of regionale feestdag. Alle producten worden namelijk vanuit ons magazijn in Duitsland verzonden.
 • Er waren andere oozaken waarop wij geen invloed hadden.

Wil je de actuele leveringsstatus van je bestelling inzien, controleer dan de status bij "Bestelverloop".

Waarom kan mijn bestelling niet worden verzonden?

Er zijn verschillende redenen waarom we je bestelling niet kunnen verzenden.

Een paar voorbeelden:

 • De door jou bestelde artikelen zijn momenteel niet op voorraad.
 • Je woont in een zeer afgelegen gebied waar wij niet kunnen leveren.
 • Tijdens de bestelling is een probleem met de betaling opgetreden.

Wat moet ik doen als ik mijn pakket niet heb ontvangen?

Controleer de leveringsstatus in je account:

De bestelling heeft de status "afgebroken".

Je bestelling is om bepaalde redenen afgebroken. Je ontvangt een e-mail met de reden voor de annulering.

De bestelstatus blijft langere tijd "in uitvoering".

Het kan zijn dat het door jou bestelde product momenteel niet op voorraad is. Neem in dat geval contact met ons op via het contactformulier of +31 023-512 01 88.

De bestelling geeft als status 'voltooid' aan.

Je bestelling heeft ons magazijn verlaten en is nu met de verzenddienst op weg naar jou. In de betreffende e-mail vind je de trackingcode of je kunt contact met ons opnemen voor meer informatie.

De bestelling geeft als status 'voltooid' aan en de Track & Trace code geeft als status 'afgeleverd' aan, maar je hebt geen pakket ontvangen.

Neem in dit geval contact met ons op via het contactformulier of via +31 023-512 01 88. Wij zullen, indien nodig, een bewijs van levering opvragen bij de verzenddienst.

Garantie & Retour

Wanneer is een ruil van mijn product mogelijk? Hoe kan ik mijn product retourneren? Wanneer krijg ik mijn geld terug?

Welke garantie heb ik op mijn artikel(en)?

Kwaliteit heeft bij ons de hoogste prioriteit. Wij testen alle producten onder dagdagelijkse omstandigheden om te kunnen garanderen dat ze aan de hoogste kwaliteits- en functionaliteitseisen voldoen. Helaas kunnen wij niet geheel uitsluiten dat producten beschadigd raken tijdens de verzending naar onze klanten.

Indien een product uit onze onlineshop gebreken vertoont en je wil het retourneren, volg dan het officiële retourproces. Onze kwaliteitscontrole-afdeling zal het probleem vervolgens onderzoeken.

Indien tijdens de controle wordt vastgesteld dat het product een productiefout of een afwijking van de productiestandaard vertoont, wordt de aankoopprijs uiteraard terugbetaald.

Wij zijn niet aansprakelijk voor schade die door andere als de genoemde redenen is ontstaan, bijvoorbeeld schade door nalatigheid, onjuist gebruik of slijtage. Wij zijn niet aansprakelijk voor producten die niet in onze onlineshop zijn aangeschaft. Meer informatie hierover vind je in de Algemene Voorwaarden.

Houd er rekening mee dat de levensduur van een product van het individuele gebruik, draaggewoonten en draagomstandigheden afhangt. Producten die door normale slijtage stuk gaan of die hun gebruikelijke levensduur hebben overschreden, kunnen niet worden vergoed.

Op welke retourvoorwaarden moet ik letten?

Teruggestuurde artikelen moeten zich in de volgende staat bevinden:

 • Artikelen mogen worden bekeken, maar mogen geen gebruikssporen vertonen.
 • Artikelen moeten in de originele verpakking (en geschikt voor verzending) worden teruggestuurd.
 • Wij accepteren alleen artikelen die voorzien zijn van het originele label.

Artikelen moeten - rekening houdend met de aanwijzingen op de website - worden teruggestuurd naar het volgende adres:

Bauerfeind AG
Retouren / Tor 38
Weißendorfer Str. 5
D-07937 Zeulenroda-Triebes
DE – Germany

Wij raden aan de meest eenvoudige retourmethode te kiezen, en de stappen te volgen onder "product retourneren". Hiermee wordt het retourproces in gang gezet en worden wij automatisch geïnformeerd dat je het koopcontract wenst te annuleren.

Als je de artikelen via bovenstaande aanwijzingen terugstuurt, dragen wij de kosten voor de retourzending. Retouren die niet volgens deze aanwijzingen worden gedaan, zijn geheel op eigen risico en eigen kosten.

Wij vergoeden geen artikelen ...

 • ... die van andere bronnen dan onze website afkomstig zijn;
 • ... die niet geretourneerd kunnen worden volgens de onder paragraaf 2.11.5 vermelde voorwaarden;
 • ... die door misbruik of slijtage werden beschadigd (bijvoorbeeld door chemicaliën, bijtende stoffen, open vuur, grote hitte, scherpe objecten etc.) en/of
 • ... die door verkeerd gebruik of gebruik voor andere dan de beoogde doelen zijn beschadigd.

Houd er rekening mee dat de levensduur van een product van het individuele gebruik, draaggewoonten en draagomstandigheden afhangt. Producten die door normale slijtage kapot gaan of die hun gebruikelijke levensduur hebben overschreden kunnen niet worden vergoed.

Productretourzending

Volg de volgende stappen om je bestelling terug te sturen:

 1. Vul het retourformulier in dat je bij je bestelling vindt, en plaats deze bij in je pakket. (Heb je geen retourformulier ontvangen bij je pakket? Hier kun je het opvragen.)
 2. a) Je hebt besteld met een klantenaccount:
  Log in op je account, onder "Bestellingen" vind je de link om het verzendlabel voor elke bestelling aan te maken.
  b) Je hebt als gast besteld:
  Bij je bestelling heb je een verzendbevestiging per e-mail ontvangen, waarmee je de bestelling in detail kunt bekijken. Hier vind je ook de link om het verzendlabel aan te maken. Vermeld ook de postcode in het juiste formaat met spaties, bijvoorbeeld "1008 DG".
 3. Vul het verzendlabel volledig in, print het uit en plak het over het originele pakketlabel.
 4. Breng het pakket naar een PostNL punt.
 5. Nadat we je pakket hebben ontvangen, betalen wij je binnen 14 dagen het bedrag terug.

Vrijwillige extra retourgarantie als aanvulling op uw wettelijke herroepingsrecht

Naast uw herroepingsrecht (en andere wetten en rechten die van toepassing zijn) bieden wij u een vrijwillige retourgarantie. Uw herroepingsrecht blijft hierbij ongewijzigd. Deze garantie waarborgt dat op door u bestelde artikelen een contractueel heroeppingsrecht van toepassing is, wat inhoudt dat u de koopovereenkomst zonder opgave van redenen binnen 46 dagen na het einde van de herroepingstermijn kunt herroepen. Hierdoor bedraagt uw herroepingstermijn in totaal 60 dagen (hierna 'vrijwillige retourtermijn' genoemd) (zie Algemene voorwaarden).

Teruggestuurde artikelen moeten zich in de volgende staat bevinden:

 • Artikelen mogen worden bekeken, maar mogen geen gebruikssporen vertonen.
 • Artikelen moeten in de originele verpakking (en geschikt voor verzending) worden teruggestuurd.
 • Wij accepteren alleen artikelen die van het originele label (ingenaaid etiket) zijn voorzien.

Artikelen moeten - rekening houdend met de aanwijzingen op de website - worden teruggestuurd naar het volgende adres:

Bauerfeind AG
Retouren / Tor 38
Weißendorfer Str. 5
D-07937 Zeulenroda-Triebes
DE – Germany

(Dit adres staat ook vermeld op je retourformulier en op het verzendlabel dat je kan printen.)

Als je de artikelen via bovenstaande aanwijzingen terugstuurt, dragen wij de kosten voor de retourzending. Retouren die niet volgens deze aanwijzingen worden gedaan, zijn geheel op eigen risico en eigen kosten.

Onze klantenservice staat graag met raad en daad voor je klaar. Neem contact met ons op als je vragen of opmerkingen hebt.

Hoe lang duurt de verwerking van mijn retourzending?

Nadat je je pakket voor retourzending bij de pakketdienst hebt afgegeven, duurt het doorgaans 2 tot 7 werkdagen voordat het in ons magazijn aankomt.

Na aankomst in ons magazijn, gebeurt de verwerking meestal binnen 48 uur. In drukke periodes kan de verwerking langer dan 48 uur duren.

Wanneer ontvang ik mijn geld terug?

Wij vergoeden het door jou betaalde bedrag via de bij de bestelling gekozen betalingswijze binnen veertien (14) dagen na ontvangst van de retourzending.

Wat moet ik doen als ik het verkeerde product heb ontvangen?

Heb je de bestelling in onze onlineshop geplaatst en heb je het verkeerde product ontvangen?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier of via +31 023-512 01 88. Wij regelen de retourzending en terugbetaling van het aankoopbedrag.

Heb je een product in een verkeerde maat ontvangen?

Dan kan je het terugsturen en een nieuwe bestelling plaatsen in onze onlineshop.

Wat moet ik doen als ik een product wil ruilen?

Heeft u een bestelling geplaatst in onze online shop en de verkeerde maat gekozen of bevalt de kleur u niet?

Vul gewoon het retourformulier van uw bestelling in, maak het verzendlabel aan en breng het pakket naar een PostNL-verkooppunt van uw keuze. Nadat we je pakket hebben ontvangen, betalen wij je binnen 14 dagen het bedrag terug.

Bestel gewoon uw nieuwe gewenste kleur/maat zoals gebruikelijk in onze online shop.

Tegoedbon

Hoe kan ik mijn voucher inwisselen? Krijg ik mijn voucher terug na een annulering?

Wat gebeurt er met mijn tegoedbon als ik mijn online bestelling terugstuur of mijn bestelling wordt geannuleerd?

Het hangt ervan af welk soort tegoedbon je hebt gebruikt.

Als je een tegoedbon gebruikt hebt waarbij je een procentuele korting (bv. -10%) hebt gekregen, kan de tegoedbon bij teruggave van de bestelling of delen daarvan worden vervangen. Deze kan ook vervangen worden wanneer je bestelling werd geannuleerd of je de bestelling zelf hebt geannuleerd.

Heb je een tegoedbon met een korting van een bepaald bedrag (bv. -€10) gebruikt, kan de tegoedbon vervangen worden wanneer je de volledige bestelling terugstuurt, wanneer je bestelling werd geannuleerd, of wanneer je deze zelf hebt geannuleerd. Stuur je delen van de bestelling terug, dan ontvang je een toegoed voor het deel van de korting dat werd verrekend voor dit deel van de bestelling. De factuur geeft je een gedetailleerd overzicht van de kortingsdelen die voor elk besteld product werden verrekend.

Het is helaas niet mogelijk om verlopen tegoedbonnen te reactiveren. Neem contact met ons op als je een vervangende tegoedbon nodig hebt. Als je een bestelling wil retourneren, doe dit dan voordat je een vervangende tegoedbon aanvraagt.

Hoe verzilver ik mijn tegoedbon?

Met een voucher krijg je korting wanneer je artikelen koopt in onze online shop. En zo krijg je de korting:

 1. kies een product uit onze online shop (waarop de kortingsbon kan worden toegepast).
 2. ga naar het winkelwagentje door op de knop "afrekenen" hierboven te klikken.
 3. Boven de knop "Ga verder naar kassa" vindt u een veld om de kortingscode in te voeren. Voer uw code in het veld in en bevestig de invoer.

Houd er rekening mee dat de tegoedbon ...

 • ... een beperkte geldigheidsduur heeft.
 • ... mogelijk niet voor alle producten kan worden gebruikt.
 • ... niet na voltooiing van een bestelling kan worden verzilverd.
 • ... niet altijd met andere acties, aanbiedingen of kortingen gecombineerd kan worden. Wanneer er op je bestelling meer dan één actie of korting van toepassing is, ontvang je de variant die de meeste korting geeft.

De Algemene Voorwaarden die van toepassing zijn op het gebruik van tegoedbonnen, vind je aan het einde van je e-mail of op de tegoedbon.