Twee vrouwen lopen krachtig door een oude stadstraat met kleine balkons

Producten

Sportsokken

Zodat u zich kunt uitleven in de sport, geven wij het beste voor uw voeten.

Sportsokken: het onderschatte wondermiddel

Hoe ziet de typische sportuitrusting eruit?

De meeste sporters op recreatief en amateurniveau antwoorden: een speciale sportbroek (kort of lang, eerder los of nauwer aansluitend, maar zeker gemaakt van functionele vezels), een functioneel T-shirt, sportschoenen uiteraard (heel specifiek voor nagenoeg elke sport, van hardloop- en voetbalschoen tot schaats). In de herfst en de winter komt daar ook steeds een jas van functionele vezels bij en een muts of een hoofdband. Sommigen dragen zelfs zweetbandjes aan hun polsen of een doek om hun hals.

Wanneer mensen wordt gevraagd naar hun sportuitrusting, komen speciale sportsokken voor verschillende sporten en behoeften opvallend weinig ter sprake. En dat terwijl het uitgerekend onze voeten zijn die ons de hele tijd moeten dragen tijdens de vele duizenden kilometers bij het hardlopen, voetballen of skiën.

  • Onze Run Performance Socks in drie uitvoeringen en de de Run Ultralight Socks in drie uitvoeringen helpen je tijdens je hardlooptraining,
  • de Outdoor Performance Socks zijn speciaal gemaakt om te dragen tijdens wandel- en trektochten,
  • de Ski Performance en Ski Ultralight Socks ondersteunen je op de piste bij wintersport,
  • De Recovery Compression Socks zijn je universele hulpjes na de training om je kuiten zo snel mogelijk weer fit te krijgen voor de volgende sessie.
Filter

Drie lengtes voor verschillende behoeften

De ene sok is de andere niet. Dat geldt zowel voor alledaagse sokken als voor sportsokken. De meeste mensen kiezen standaard voor enkellange (Mid Cut) sokken, maar zeker in de zomer kan het ook fijn zijn om Low Cut sokken of 'shoe liners' aan te trekken. Bovendien doen heel ambitieuze amateurs en pro's, maar ook modebewuste recreatieve atleten steeds vaker de knielange High Cut Socks aan. Vaak kiezen ze ook voor de variant met compressie-effect, die de kuitspieren ondersteunt en helpt om krampen te vermijden. In onze Performance Line vind je de hardloopsokken daarom zowel als Low Cut, Mid Cut en Compression variant. De Outdoor sportsokken bestaan in de variant Compression en Mid Cut.

Onze 3 sportsoklengtes: Waar wil je meer over weten?