Twee -verdeelde foto van Thw Kiel Handballer met een baard aan het nest aan de linkerkant en andere spelers wanneer gejuich in het veld rechts daartussenin, het logo van de club

Sporten

Handbal

Spring, werp, scoor: zo word je handbal kampioen

Onze producten voor je volgende - pijnloze - game

Met onze producten van Bauerfeind Sports ben je goed uitgerust voor de volgende wedstrijd

Zet je tegenstander op het verkeerde been en gebruik je sprongkracht bij het scoren

Maximale sprongkracht

Maximale flexibiliteit

Dribbelen, passen, werpen - handbal is een van de meest dynamische sporten. Wanneer je op het veld alles op alles zet voor je team, en je de adrenaline door je aderen voelt stromen, verg je het maximale van je lichaam. En het zijn net de verschillende werptechnieken, zoals bijvoorbeeld de knikworp of sprongworp, die onnatuurlijk zijn voor je lichaam en de enkelgewrichten zwaar belasten. Daarom komen verrekte of gescheurde gewrichtsbanden vaak voor, in combinatie met een verstuikte of verdraaide enkel. Het probleem is natuurlijk dat, wanneer je gewrichtsband één keer verrekt of gescheurd is, de kans groter en groter wordt om erna opnieuw geblesseerd te geraken. Dit kan leiden tot chronische instabiliteit van de gewrichtsbanden. Om dergelijke blessures te voorkomen, zijn conditie en krachttraining helaas niet voldoende.

Stabiele enkelgewrichten bij handbal dankzij sportbandages

De Sports Ankle Support enkelbandage stabiliseert je enkels, en beschermt tegen verzwikkingen op het veld. De geïntegreerde tape-band voorkomt ook dat je je enkel zijdelinks verdraait. Bovendien stimuleert de medische sportbandage de bloedcirculatie, waardoor vermoeidheid vermeden wordt. Je kan langer presteren, en speelt met meer power. Door het stevige en ademende materiaal van de Sports Ankle Support is de bandage zeer licht, en voelt deze aan als een tweede huid. Bovendien helpt deze tegen zweten, oververhitting en huidirritaties. Door de individuele instelmogelijkheden past de enkelbandage zich uitstekend aan elke voetvorm en -maat aan. Met de Sports enkelbandage krijg je vleugels!

Taping -technologie

Taping Technology
De verstelbare band zorgt voor extra ondersteuning en flexibiliteit, om stabiliteit te garanderen en het risico op blessures door plotse bewegingen te verminderen.

3D Airknit -technologie

3D Airknit Technology
Ultralicht compressieweefsel dat zich perfect aanpast aan jouw lichaamsvormen, zweetafvoer stimuleert en oververhitting voorkomt.

Kwetsbare knieën beschermen

Verrekkingen vermijden

Handbal is een sport waarbij je het hele lichaam gebruikt, en waarbij je bovenlichaam het zwaar te verduren heeft. Gezonde knieën zijn cruciaal om bij het passen, blocken en werpen een maximale sprongkracht, flexibiliteit en dynamiek te hebben op het veld. Om lang te kunnen genieten van de sport, dien je je knieën dus goed te beschermen. Het is niet voor niets dat je vele professionele handballers met bandages ziet spelen. De knie van de mens is immer het meest complexe gewricht van het lichaam. Vaak ontstaan, door een aaneenschakeling van stoten en sprongen, verrekkeningen van en scheuren in de kniebanden. Ook een verstuiking of verdraaiing van de knie zijn veel voorkomende letsels. Raakt de knie geblesseerd, leidt dat bij handbal al snel tot chronische instabiliteit. Daarom is een juiste opwarming essentieel, alsook een correcte bescherming en ondersteuning van de knieën tijdens het spelen.

Sportbandages met compressie tegen verrekte kniebanden en knieproblemen

De Sports Knee Support is de perfecte kniebandage voor je volgende training of wedstrijd. De lichte en comfortabele bandage voorkomt overbelasting en verkeerde bewegingen, en ondersteunt je knie optimaal - zelfs bij de hoogste sprongworp. Het fijne compressieweefsel past zich ideaal aan, en voorkomt oververhitting. Je knieschijf is veilig ingesloten, zonder je bewegingsvrijheid in te perken. Ze voelt als een tweede huid, zodat je bij elke beweging stabiel staat.

3D Airknit -technologie

3D Airknit Technology
Ultralicht compressieweefsel dat zich perfect aanpast aan jouw lichaamsvormen, zweetafvoer stimuleert en oververhitting voorkomt.

Omega Pad -technologie

Omega Pad
Precieze inbedding en geleiding van je knieschijf door een geïntegreerde, innovatieve elastische pelotte die een optimale krachtverdeling in het kniegewricht garandeert.

Grip Technology
Geïntegreerde, huidvriendelijke siliconen band aan de bovenrand voor een betere pasvorm en precisie bij elke beweging.

Werparm stabiliseren

Gewrichtscoördinatie verbeteren

Harde worpen en het vangen van snelle ballen zorgen nu eenmaal voor een kick tijdens het handballen. Je ellebogen spelen hierbij een belangrijke rol, waardoor overbelasting nooit ver weg is. Juist door deze snelle passes en flitsende schoten wordt het gewrichtskapsel van je werparm sterk belast. Om ervoor te zorgen dat zowel binnen je team als binnen je lichaam alles perfect op elkaar is ingespeeld, verminderen sportbandages de belasting van je elleboog. Dit zorgt voor een optimale werking van je bovenarm, spaakbeen en ellepijp.

Perfecte gewrichtscoördinatie van de elleboog dankzij sportbandages

Niet alle sportbandages zijn hetzelfde. De Sports Elbow Support combineert 3 kenmerkende eigenschappen om tijdens het spelen je elleboog perfect te ondersteunen en beschermen. Je voelt meteen hoe een positieve sensomotorische feedback je bewegingen stabiliseert. Je elleboog is volledig omsloten en ondersteund, zodat de sportbandage zelfs bij harde worpen niet verschuift. Het ultralichte compressieweefsel zorgt ervoor dat het bandage niet in de weg zit bij werpbewegingen. Ze omsluit je elleboog, reguleert de vochtuitwisseling, en voorkomt oververhitting. Ook tijdens je intensiefste games wordt je elleboog beschermd. Zo kun je de perfecte spin geven aan je worp!

3D Airknit -technologie

3D Airknit Technology
Ultralicht compressieweefsel dat zich perfect aanpast aan jouw lichaamsvormen, zweetafvoer stimuleert en oververhitting voorkomt.

Dubbele padtechnologie

Dual Pad
Precieze inbedding en geleiding van je elleboog door twee anatomisch gevormde pads aan de binnen- en buitenkant van de elleboog. Pezen en spieren worden geactiveerd, om het risico op blessures te verminderen.

Grip Technology
Geïntegreerde, huidvriendelijke siliconen band aan de bovenrand voor een betere pasvorm en precisie bij elke beweging.

Prestaties stimuleren

Bevorder je behendigheid en fitness

Handbal heeft de perfecte combinatie van duursport en bewegingstraining. Nagenoeg al je spieren worden geactiveerd wanneer je over het veld rent, met bliksemsnelle draaibewegingen en worpen. Spierpijn, gespannen spieren en vermoeidheid liggen echter op de loer, zeker na een harde wedstrijd of training. Zélfs bij de meest getrainde handballers. Elke wedstrijd of training is namelijk anders, met andere bewegingen die verschillende spieren aanspreken. De hoogwaardige producten van Bauerfeind kunnen helpen om de bloedcirculatie naar de spieren te stimuleren, met een sneller herstel in het achterhoofd.

Compression sleeves voor betere prestaties en een sneller herstel van spierpijn

Bij handbal worden zowel armen als benen belast. Met de Sports Compression Sleeves ondersteun je je hele lichaam, precies op die plaatsen die extra steun nodig hebben. De compressieproducten geven je werparm meer power en beschermen je beenspieren tegen verrekkingen. De sleeve wordt simpelweg over de hele arm, bovenbeen of onderbeen getrokken, en heeft een positief effect op élke spelbeweging. Niet alleen omwille van de betere bloedcirculatie, maar ook door spiertrillingen te verminderen. Dankzij deze eigenschappen zorgen de producten van de Sports Compression Sleeves voor een bliksemsnel herstel, ook na een zeer inspannende handbalwedstrijd. Zo kun je ook in de laatste speelminuten nog het verschil maken.

Gerichte compressiezones technologie

Targeted Compression Zones
Innovatieve taping en spieropbouwende zone met zone-specifieke compressie ondersteunt de spieren in het omliggende gebied. Taping zone verbetert de proprioceptie - het gevoel van lichaamsbewustzijn en stabiliteit.

THW Kiel vertrouwt op producten van Bauerfeind Sports

Speel precieze passes, zet kracht op het blok of haal nog meer kracht uit je worpen: Begin meteen en til je spel naar een hoger niveau. De handbalprofs van THW Kiel vertrouwen al jaren op producten van Bauerfeind en Bauerfeind Sports voor hun kracht op het veld en hun snelle herstel na afloop.

Meer informatie

Naast de THW vertrouwen ook andere bekende Duitse profclubs op de ervaring en expertise van Bauerfeind.Hier vindt u een overzicht.

STAY TUNED - FURTHER TOPICS:

Stay tuned and stay on track: get more essential information about your favourite sport and never miss what’s new! @bauerfeindsports