Volleybalspeler met witte arm mouwen pak een volleybal

Sporten

Volleybal

Handen omhoog - voor goede aanvallen, optimaal beenwerk en maximale sprongkracht!

Onze producten voor je volgende - pijnloze - game

Met onze producten van Bauerfeind Sports ben je goed uitgerust voor de volgende wedstrijd

Aanvalssnelheid verhogen, beter timen en krachtiger springen: wat daagt jou uit?

Stabilisatie van het enkelgewricht

Gewrichtsbescherming bij volleyballen

Een sterke block aan het net, bliksemsnelle aanvallen of messcherpe passes - bij volleybal spelen je enkelgewrichten een cruciale rol bij elke move in je maakt. Je enkels dragen namelijk je hele lichaamsgewicht, en fungeren als schokdempers bij harde landingen. Daarnaast stabiliseren je enkelgewrichten je voeten en beschermen ze tegen omzwikken. Klachten zijn dan ook moeilijk weg te denken, zeker bij sprints en sprongen. Verrekte en ingescheurde banden behoren tot de meest voorkomende blessures bij volleybal. In uitzonderlijke situaties kunnen zelfs peesontstekingen of breuken door vermoeidheid ontstaan.

Sportbandages voor stabiliteit tijdens het volleyballen

Met de sportbandages uit de Bauerfeind Sports Supports Line ben je perfect uitgerust voor je volgende match. De lichte druk verbetert de controle over bewegingen in je enkelgewrichten, en zorgt voor ontlasting bij harde landingen en snelle richtingwissels. Zo verlaag je het risico op blessures, en kan je langer presteren. De gestimuleerde bloedcirculatie is zeker duidelijk bij langere spelsituaties.Optimaliseer je techniek met de Sports Ankle Support!

3D Airknit -technologie

3D Airknit Technology
Ultralicht compressieweefsel dat zich perfect aanpast aan jouw lichaamsvormen, zweetafvoer stimuleert en oververhitting voorkomt.

Taping -technologie

Taping Technology
De verstelbare band zorgt voor extra ondersteuning en flexibiliteit, om stabiliteit te garanderen en het risico op blessures door plotse bewegingen te verminderen.

Stabilisatie van het kniegewricht

Versterk je kniezone

Snelle sprints, bewegingwissels en sprongen belasten je knieën voortdurend tijdens het volleyballen. Ook het buigen van de knie, bij een onderhandse pass vergt veel kracht en uithoudingsvermogen in je kniegewrichten - losstaande van het contact met de grond bij een duik. Hierdoor komen overbelaste knieën vaak voor in de sport, dewelke kunnen leiden tot ontstekingen en chronische aandoeningen in de knie. Volgens onderzoek treedt maar liefst 92% van de knieblessures op bij landingen in de verdedigingsfase. Een optimale bescherming van de knie is dan ook essentieel.

Sterke kniegewrichten en veilige bewegingen met sportbandages

De Sports Knee Support beschermt je knie op meerdere manieren. De sportbandage biedt bescherming tegen het contact met de grond, en stabiliseert en ontlast tegelijk het kniegewricht bij acute belasting. De compressie verbetert daarnaast nog de bewegingscontrole in het kniegerwicht, en masseert de banden, pezen, spieren en bindweefsel. De sensomotoriek wordt gestimuleerd, waardoor je directe feedback krijgt en beschermd wordt tegen overbelasting. Pijn en blessures nemen sneller af, en je herstelt sneller. Geef je kniegewrichten de steun die ze nodig hebben!

3D Airknit -technologie

3D Airknit Technology
Ultralicht compressieweefsel dat zich perfect aanpast aan jouw lichaamsvormen, zweetafvoer stimuleert en oververhitting voorkomt.

Omega Pad -technologie

Omega Pad
Precieze inbedding en geleiding van je knieschijf door een geĂŻntegreerde, innovatieve elastische pelotte die een optimale krachtverdeling in het kniegewricht garandeert.

Grip Technology
GeĂŻntegreerde, huidvriendelijke siliconen band aan de bovenrand voor een betere pasvorm en precisie bij elke beweging.

Ondersteuning van de wervelkolom

Sterke romp

Niet alleen je arm- en beenspieren worden uitgedaagd bij het volleyballen, ook je romp- en rugspieren dragen bij aan je effectieve prestaties. Je romp is bij wijze van spreken de spelverdeler voor Ă©lke beweging tijdens het spel. Vooral eenzijdige belasting bij slagbewegingen door de dominante arm, draaibewegingen, rugbewuigingen bij smashes, en de vele sprongen vereisen nu eenmaal een sterke romp. Je schouders en wervelkolom worden daarbij immers blootgesteld aan enorm hoge piekbelastingen. Bovendien kunnen te zwak ontwikkelde buikspieren zorgen voor een holle rug, wat het risico op blessures aan de wervelkolom verhoogt. Vooral beachvolleyballers hebben vaak last van rugklachten.

Stevige ondersteuning van de rug bij beach- en indoorvolleybal met sportbandages

De Sports Back Support geeft je een sterke en precieze ondersteuning op het veld. De sportbandages heeft ingewerkte noppen waarmee de rugspieren bij elke beweging worden gemasseerd. Dit activeert op zijn beurt de rompspieren, heeft een stabiliserend effect, en stimuleert de sensomotiriek. Door de activering vroegtijdige aansturen van je spieren, verbetert je lichaamshouding waardoor je een holle rug kan voorkomen. Ondersteun dus je rug door de Sports Back Support, en ga met sterke buikspieren de uitdaging aan!

PowerDOT -activeringstechnologie

Powerdot Activation
De softpad zorgt voor een stimulerende massage van je rugspieren, waardoor je houding verbetert en rugpijn vermindert.

Sneller herstel

Optimale spierverzorging

Ongeacht waar je speelt, je wil tot de laatste speelminuut optimaal kunnen presteren. Dit hangt echter vaak af van je kracht en uithoudingsvermogen. Korte loopafstanden, snelle richtingwissels en krachtige sprongen vergen het nodige van je beenspieren, net zoals harde en precieze slagbewegingen veel eisen van je armspieren. Krijgen je spieren niet voldoende bloed of zuurstof, krijg je al snel een vervelend vermoeidheidsgevoel in armen en benen.

Groter uithoudingsvermogen en sneller herstel dankzij compressie

De Sports Compression Sleeves van Bauerfeind zorgen, met behulp van gerichte compressie, voor een optimale doorbloeding van je arm- of beenspieren. Zelfs bij een normale training kan je dit al voelen; de verbeterde bloedcirculatie warmen je spieren namelijk sneller op. Op die manier ben je zelfs bij de eerste slagbeweging al 100% prestatiegericht, en beschermd tegen blessures. Met de Sports Compression Sleeves speel je tot de laatste minuut met 100% extra power voor je team!

Gerichte compressiezones technologie

Targeted Compression Zones
Innovatieve taping en spieropbouwende zone met zone-specifieke compressie ondersteunt de spieren in het omliggende gebied. Taping zone verbetert de proprioceptie - het gevoel van lichaamsbewustzijn en stabiliteit.

Stay tuned - further topics:

Stay tuned and stay on track: get more essential information about your favourite sport and never miss what’s new! @bauerfeindsports