Thoms Röhler houdt een gewicht omhoog en stabiliseert zijn arm met behulp van een elleboogband

Fitness

Fitnessuitrusting

Fitnesstraining met meer kracht en uithoudingsvermogen

Waarom is de optimale uitrusting zo belangrijk voor je fitnesstraining?

Je wilt jezelf tot het uiterste pushen tijdens je fitnesstraining en altijd topprestaties leveren. Je hecht ook veel belang aan afwisseling en past je trainingscycli voortdurend aan. Je uitrusting moet daarom goed op elkaar zijn afgestemd. Om herhaalde zware belastingen aan te kunnen, heb je een uitstekend getraind uithoudingsvermogen, sterke spieren en de juiste uitrusting nodig.

Bandages ondersteunen je bij de uitvoering van gerichte bewegingen. Een van hun belangrijkste eigenschappen is dat ze de gewrichten ontlasten. Ze worden gestabiliseerd. Je kan je krachten beter controleren en ze optimaal verdelen. Je krijgt een betere lichaamshouding en -bewustzijn.

Zo voorkom je overbelastingen en train je langer zonder klachten! Met de bandages uit de Sports Support Line van Bauerfeind bescherm je jouw gewrichten en spieren. Zo krijg je geen last van vermoeidheid en hoef je geen pauzes in te lassen. Je verbetert je prestaties en herstelt sneller. Zo bereik je jouw doelen!

Onze topproducten voor je kracht tijdens fitnesstraining

Hoe kan Bauerfeind je daarbij helpen?

De Bauerfeind Sports Line gaat blessures door overbelasting bij fitnesstrainingen gericht tegen. De sportbandages ondersteunen je lichaam tijdens elke trainingssessie en helpen verkeerd uitgevoerde bewegingen te voorkomen. De bandages uit de Bauerfeind Sports Line ondersteunen je vooral bij frequente tempowisselingen of hoge belastingspieken. Je kan je spieren integraal trainen en de beste prestaties leveren zonder er last van te krijgen. Doorgaans heb je veel meer controle over je bewegingen. Je kracht wordt optimaal over je gewrichten verdeeld door middel van lichte compressie. Tegelijkertijd worden je ligamenten, pezen, spieren en bindweefsel zelf tijdens de fitnesstraining gemasseerd dankzij de geïntegreerde pelotten. De sensomotorische waarneming van je gewrichten verbetert.

Samengevat betekent dat: meer kracht voor je fitness dankzij de Bauerfeind Sports Line! Dat levert gegarandeerd topresultaten op!

1. De knie: de bewegingscontrole met Bauerfeind Sports Knee Support verbeteren

Ook je gewrichten willen meer power! Squats of uitdagende oefeningen voor je hele lichaam zoals de burpee: wat je ook doet, bij de uitvoering worden je knieën altijd zwaar belast.

Om langer zonder klachten te fitnessen en je spieren te versterken, verbeteren de bandages uit de Bauerfeind Sports Support Line de bewegingscontrole ter hoogte van je knieën. Je voelt meteen hoe de lichte compressie de kracht optimaal over de gewrichten verdeelt. Tegelijkertijd masseert de stevige bandage met ingewerkte pelotten de ligamenten, pezen, spieren en het bindweefsel. De compressie versterkt de sensomotorische waarneming van het gewricht en geeft je zo een betere feedback.

Je hebt gegarandeerd meer controle over je bewegingen en je gewrichten worden optimaal beschermd tijdens de training. Pijn door overbelasting neemt sneller af en het risico op blessures vermindert – wat betekent: meer power voor jouw fitness!

Ontdek hoe de Sports Knee Support je ondersteunt tijdens je volgende work-out.

2. De rug: het middelpunt van je lichaam ondersteunen met Bauerfeind Sports Back Support

Um ook bij een groter aantal trainingscycli het beste uit jezelf te halen, heb je vooral kracht, controle over je lichaam, beweeglijkheid en stabiliteit in je core nodig. De sportproducten uit de Sports Support Line bieden een effectieve ondersteuning bij jouw work-out.

De sportbandage voor je rug activeert de stabiliserende rompspieren, heeft een positieve impact op de aansturing van je spieren en verbetert je lichaamshouding. Bovendien stimuleren de geïntegreerde noppen je spieren en bindweefsel bij elke beweging. Dit verbetert je hele lichaamswaarneming.

Dankzij de anatomische pasvorm en het lichte breiwerk zijn de sportbandages net zo flexibel als jouw dagelijkse fitness work-out. Ze zitten als een tweede huid. Met producten van de Sports Support Line daalt het risico op blessures en word je lichamelijk fitter, ideaal voor een afwisselende training zonder klachten!

Kom te weten hoe de Sports Back Support je rugspieren ondersteunt.

3. De polsen: meer kracht en uithoudingsvermogen voor ambitieuze trainingsdoelen

Voltooi je kracht- en fitnesstraining met nog meer power. Je lichaam dient hiervoor van top tot teen fit te zijn en dit geldt dus ook voor je polsgewrichten. Ze zijn een bepalende factor voor het succes van je training en je moet ze zonder klachten kunnen gebruiken.

Een verkeerde gewrichtspositie, niet voldoende getrainde spieren of overbelasting leidt bij verschillende work-outs vaak tot pijn in de pols. Dat is met name het geval bij belastingspieken. Daarom is het belangrijk om de polsen te stabiliseren en te ondersteunen.

De ontlastende sportband Sports Wrists Strap garandeert een dergelijke stabilisatie, vooral bij fitnessoefeningen met gewichten. De ontlasting kan individueel afgestemd worden op de verschillende soorten fitnessoefeningen. Zo kan jij je volledig focussen op je training!

Kom te weten hoe de Sports Wrist Strap je pols stabiliseert.

4. De enkelgewrichten: meer stabiliteit en power voor je onderste ledematen

Een fitnesstraining voor het hele lichaam kan alleen slagen, als je stevig op de grond staat en optimaal beschermd bent tegen verzwikkingen. Vooral tijdens intensieve krachttrainingen is één foute beweging namelijk genoeg om tegen je zin een gedwongen pauze te moeten inlassen.

Vooral wanneer je kracht aan het einde van een inspannende training afneemt, neemt het risico op blessures van de ligamenten toe, bijvoorbeeld door je enkelgewrichten te verzwikken. Een betrouwbare en flexibele enkelgewrichtbandage is daarom essentieel.

Met de Sports Ankle Support worden je enkels betrouwbaar beschermd zonder dat je bewegingsvrijheid wordt beperkt. Vooral bij sprongen en evenwichtsoefeningen stimuleert de sportbandage je ligamenten en zorgt ze voor een betere dieptewaarneming.

Kom te weten hoe de Ankle Support Dynamic je extra balans geeft.