Snowboarders met een groene jas wervelt sneeuw waarop de hele linkerkant van de foto wit verven tijdens het remmen

Snowboard

Kniepijn na het snowboarden voorkomen

Met Bauerfeind Sports Knee Support - de kniebandagr voor snowboard-fun

Koop nu Knee Support!

Snowboarden is leuk zolang spieren, gewrichten en banden geen problemen vertonen. De hoge intensiteit van de sport leidt vaak tot spierstijfheid en pijn. Kniepijn na het snowboarden en problemen met de stabilisatie van het kniegewricht behoren tot de mogelijke gevolgen. Vooral na een sportblessure aan de knie komt het vaak tot snelle vermoeidheidsverschijnselen en problemen met het stabiliteitsgevoel. Maar ook zonder eerdere blessures is de pijn in de knieën een vaak voorkomend probleem bij snowboarders. Zo klagen veel sporters na de opbouwtraining over aanhoudende kniepijn na het snowboarden. Laat je je hierdoor niet stoppen! Met de juiste voorbereiding en ondersteuning van de spieren en de gewrichten bent je klaar om de piste te veroveren.

Ontdek meer over de voorbereiding, de preventie en de ondersteunende werking van de Bauerfeind Sports-producten.

Voorbereiding: skigymnastiek met ondersteuning van de kniebandage voor snowboard-fans

Zonder een goede voorbereiding is zware spierstijfheid na de eerste dag in de sneeuw verzekerd. De belastingen tijdens het snowboarden zijn te hoog en ongebruikelijk voor het spier- en bandapparaat. Wanneer je je met te zwak opgebouwde musculatuur op het snowboard plaatst, kunnen verkeerde houdingen je gewrichten bijkomend belasten. Kniepijn na het snowboarden is een mogelijk gevolg. De Bauerfeind Sports Knee Support helpt bij het verbeteren van de kniegewrichtsgeleiding. Je knie wordt beter gestabiliseerd. Je hebt meer controle en de zwellingen verminderen. Voor je plezier tijdens het snowboarden combineert de Sports Knee Support een optimale stevigheid met maximale bewegingsvrijheid.

Maximaal draagcomfort dankzij hoogwaardige verwerking

De ventilatieplaatsen en het functionele breiwerk verbeteren de controle van de vochtigheid. Bij het dragen van de Knee Support wordt het zweet naar buiten gevoerd en geniet je tijdens de training en het snowboarden van een hoog draagcomfort. De optimaal gedoseerde compressie ondersteunt het kniegewricht en de gewrichtsgeleiding. De drukpunten van de kniebandage geven je een positieve motorische feedback. De innovatieve pelotte vangt drukpieken op een betrouwbare manier op. Bovendien is de Sports Knee Support van Bauerfeind dun en past deze goed onder je snowboardkleding. De anatomische pasvorm zorgt voor een goede aansluiting en tegelijk voor een maximale bewegingsvrijheid. Met de kniebandage geniet je van de volgende drie technologieën voor de bescherming tegen overbelastingen:

  • De anatomische 3D-pasvorm voor optimale ondersteuning en krachtontwikkeling.
  • De AIR-ventilatieplaatsen voor een geoptimaliseerde controle van de vochtigheid zonder ophopingen door zweet en een betere koeling bij hoge belastingen.
  • Het KNIT-breiwerk met functionele zones dat bewegingsvrijheid en stabiliteit ideaal combineert.

Sports Knee Support

De optimaal gedoseerde compressie bevordert de doorbloeding

De kniebandage oefent met compressie van buitenaf druk op de knie uit, waardoor de doorbloeding en dus ook de zuurstoftoevoer verbeteren. Hierdoor wordt de waarneming van de lichaamspositie en -bewegingen (proprioceptie) in de ruimte tegelijkertijd verbeterd. Want door de compressie neem je de signalen van de knie beter waar en dit optimaliseert de controle van de knie. Bovendien geniet je door de verhoogde bloedtoevoer van een verbeterde voorziening van voedingsstoffen en vermijd je een verkeerde belasting, die pijn veroorzaakt. Zelfs de kleinste microblessures van de musculatuur genezen sneller. Het dragen van de kniebandage tijdens het snowboarden verhoogt het stabiliteitsgevoel en voorkomt kniepijn na het snowboarden.

Koop nu!

Snowboarden na een gescheurde kruisband: de werking van de innovatieve pelotte

Snowboarden na een gescheurde kruisband? Omdat dit zou werken en er geen kniepijn zou komen na het snowboarden, combineert de snowboardkniebandage de stabiliserende werking van de compressie met de pelotte. De ringpelotte ligt rondom de knieschijf (patella) en verbetert de geleiding.

Kniebandage en snowboarden: de Knee Support verbetert de sensomotoriek

Dankzij de compressie voor een betere bloeddoorstroming wordt de musculatuur optimaal met voedingsstoffen voorzien. Je hebt tegelijkertijd ook meer controle over je bewegingen. De kniebandage masseert spieren, pezen, banden en het bindweefsel – dit verbetert je sensomotoriek. Met de Knee Support bescherm je de knie tegen overbelasting. Bovendien vermindert het regelmatig dragen van de bandage het risico op blessures en neemt pijn door overbelastingen sneller af.

Bauerfeind Sports Knee Support – je must-have bij kniepijn

De Bauerfeind Sports Knee Support

  • voorkomt knieblessures,
  • vergroot het stabiliteitsgevoel in de knie,
  • helpt bij het voorkomen van overbelasting in het kniegewricht,
  • vermindert kniepijn tijdens en na het snowboarden en vertraagt vermoeidheidsverschijnselen.

Continue verderontwikkeling van de sportbandages 'Made in Germany'

Omdat je het best zou kunnen presteren tijdens de training en op de piste, ontwikkelen we Bauerfeind Sports-producten continu verder. We werken reeds tientallen jaren samen met topsporters en ontwikkelen zeer doeltreffende medische hulpmiddelen. De opgebouwde ervaringen zijn in de nieuwe productlijn Bauerfeind Sports geĂŻntegreerd. Daarom ondersteunen de sportbandages zoals de Knee Support je optimaal tijdens het uitoefenen van je lievelingssport. Bovendien staat de ontwikkeling nooit stil. We zijn voortdurend op zoek naar verbeteringen en optimaliseren de producten met de feedback van topsporters en deelnemers van de Olympische Spelen. Zo kan je bij het dragen van een sportbandage van Bauerfeind Sports steeds zeker zijn dat je een bandage draagt die voldoet aan de huidige praktijken binnen de sportwetenschap. De Knee Support is verkrijgbaar in de kleuren rivera en zwart en in de maten XS tot XXL. Gebruik bij je keuze de handleiding om de juiste maat te kiezen. Om de optimale werking van de producten te ondervinden is een perfecte pasvorm noodzakelijk.

Door een intelligente seizoensvoorbereiding met skigymnastiek te combineren met het doelgericht versterken van de musculatuur door middel van het dragen van de Bauerfeind Sports Knee Support vermijd je spierstijfheid en overbelastingen. Zo verbeter je tijdens het snowboarden de toevoer van voedingsstoffen voor de knie en herstel je sneller – voor meer plezier op en naast de piste.

Bauerfeind-producten – je snowboard-uitrusting

Vervolledig je uitrusting voor optimale bescherming en meer prestatievermogen