Snowboarders in een groene jasremt met het achterste deel van zijn bord voor een top op de achtergrond, zie je Sneeuwige bergtoppen door de wolken

Snowboard

Je Rugbescherming voor tijdens het wintersporten

Bauerfeind Sports Back Support

Koop nu Back Support!

For your personal best

Snowboarden vereist kracht, beweeglijkheid, uithoudingsvermogen en coördinatie – toch kan er zonder de juiste voorbereiding rugpijn optreden tijdens het snowboarden. Bereid je daarom goed voor op het snowboardseizoen en train je rugspieren met de hier voorgestelde oefeningen. Bovendien voorkomt het dragen van de Bauerfeind Sports Back Support rugblessures en vermindert het rugpijn.

Rugbescherming en snowboarden – een oplossing voor een bekend probleem

Tijdens het snowboarden word je blootgesteld aan heel wat blessurerisico's. In vergelijking met skiën hebben snowboarders een groter risico op botbreuken, vooral van de bovenste ledematen. Beginnelingen vangen vaak vallen op met hun handen en krijgen zo vaak breuken in de handgewrichten. Knieblessures komen daarentegen zelden voor en spronggewrichtsblessures dan weer vaker dan bij het skiën. Omdat ervaren snowboarders op en naast de piste vaker hogere risico's nemen, zijn de blessures zeldzamer maar vaak ernstiger. Blessures van de wervelkolom komen statistisch vaker voor bij hoogalpine freeriders, die roekeloze sprongen aan een hoog tempo doen. Als bescherming tegen blessures wordt er tegenwoordig een helm gedragen en ook een rugbescherming voor snowboarders in de vorm van een snowboardrugprotector komt vaker voor. Want als je met het snowboard naar achter valt, loopt het stuitbeen gevaar.

De Bauerfeind Sports Back Support ontlast en stabiliseert daarenboven de rugspieren en vermindert rugpijn.

Snowboardoefeningen voor het versterken van de rugspieren

Het voortdurend veranderen van frontside naar backside vereist een krachtherverdeling van de strek- en buigmusculatuur van de beenspieren. Naast de benen belast je echter ook de nek- en schouderspieren, alsook de grote rugspieren. Om zoveel mogelijk plezier te kunnen hebben in de sneeuw is een goede fitheid een vereiste en tegelijk de beste bescherming tegen rugpijn tijdens het snowboarden. Ook rugpijn bestrijd je in veel gevallen succesvol met doelgerichte krachttraining. Met de volgende oefeningen maak je je rug sterker.

1. Training van de lenden- en rugmusculatuur

Deze oefening traint de grote bilspier, de achterzijde van het bovenbeen alsook de lenden- en rugmusculatuur.
Voorbereiding: Ga op je buik liggen met je bovenlichaam op een grote tafel, waarbij je bekken en benen vrij naar beneden hangen. Laat je benen met gebogen heupen en gestrekte knieën naar beneden hangen en houd je met beide handen aan de rand van de tafel vast.
Uitvoering: Span je bilspier aan, beweeg je bovenlichaam niet en hef je beide benen tegelijk op. Strek je benen totdat deze met je bovenlichaam een rechte lijn vormen. Houd deze positie aan. Deze statische krachtoefening traint ook de spieren van de onderrug. Laat de benen weer zakken en houd de wervelkolom hierbij stabiel. Buig je knie en ga terug naar de starthouding. Doe tien tot 15 herhalingen per set. Beginnelingen doen twee sets, gevorderden naargelang de trainingstoestand drie of meer sets.

2. De spin

Deze oefening versterkt armen, borst, bovenbenen, buik en rug.
Voorbereiding: Start in de push-uphouding, de handen bevinden zich onder de schouders. Houd je rug recht en span de buikspieren aan.
Uitvoering: Buig je armen, laat je bovenlichaam zakken zoals bij push-ups en trek tegelijk de rechterknie naar de rechter elleboog. De voet raakt de grond niet aan. Druk dan op je armen en breng de voet terug naar de uitgangspositie, herhaal de oefening met de linkerkant. Beginnelingen doen vijf tot tien herhalingen en twee sets, gevorderden naargelang de trainingstoestand drie of meer sets.

3. Zijsteun

De zijsteunoefening versterkt buik, rug, armen en schouders.
Voorbereiding: Plaats je in de zijdelingse onderarmsteun, de elleboog bevindt zich onder de schouder, de voeten liggen uitgestrekt over elkaar.
Uitvoering: Hef je lichaam op zodat enkel de voeten en de onderarm met de elleboog contact met de grond hebben. Je lichaam vormt een rechte lijn. Houd de positie gedurende 15 seconden aan. Om het trainingseffect te versterken kan je de bovenarm boven het hoofd uitstrekken en dan de bovenste knie met de bovenste elleboog samenbrengen. Hierbij behoud je de positie en de lichaamsspanning. Daarna strek je je been opnieuw en herhaal je de oefening 15 tot 20 keer. Wissel dan van kant en herhaal de oefening voor elke kant tweemaal, gevorderden driemaal.

Rugbescherming en snowboarden: de Back Support biedt extra ondersteuning

Vermijd rugpijn tijdens het snowboarden:

Voor meer kracht en latere vermoeidheid van je rugspieren draag je best bij de training en tijdens het snowboarden de Bauerfeind Sports Back Support.

De rugbandage:

  • stabiliseert de rugmusculatuur,
  • ontlast de rugspieren bij gespannen spieren,
  • vermindert rugpijn en
  • voorkomt rugblessures.
Koop nu!

De sportbandage brengt meerdere functies samen voor een optimale ondersteuning van je lichaamscentrum. De geĂŻntegreerde pelotte masseert en stimuleert je spieren en je bindweefsel (fascia). De zijvleugels verbeteren de sensomotorische feedback, terwijl het zeer lichte materiaal voor een hoog draagcomfort zorgt. De anatomische pasvorm garandeert een veilige aansluiting en biedt je maximale bewegingsvrijheid. Door middel van de platte buiksluiting met aantreklus kan de Back Support gemakkelijk en snel worden aangetrokken. De rugbandage helpt bij het vermijden van rugpijn en is de ideale rugbescherming tijdens het snowboarden.

Rugbescherming: snowboarden met Bauerfeind Sports Back Support

De rugbandage beschermt tegen overbelastingen en ondersteunt de rugspieren. Bij beweging zorgen de ingewerkte noppen voor extra stimulatie. Daardoor wordt de sensomotoriek positief beĂŻnvloed en verbetert je lichaamshouding. De Back Support van Bauerfeind Sports werd in Duitsland samen met topsporters ontwikkeld. De feedback van de professionals wordt gebruikt bij de continue verderontwikkeling. Daarom kan je bij de aankoop van Bauerfeind Sports producten steeds zeker zijn dat deze je optimaal ondersteunen en voldoen aan de laatste ontwikkelingen van de sportwetenschap. De Back Support is de oplossing tegen rugpijn tijdens het snowboarden.

Bauerfeind-producten – je snowboard-uitrusting

Vervolledig je uitrusting voor optimale bescherming en meer prestatievermogen

25% met code Bash25
Sports Knee Support

€ 84,90*
25% met code Bash25
Sports Back Support

€ 129,90*
25% met code Bash25