Twee vrouwen juichen een bergtop toe

Wandelen

Trekking in Nepal

Twee vriendinnen verkennen de onbekende berghellingen van de Himalaya

Trekking: avontuur buiten de platgetreden paden

Trektochten behoren tot de laatste grote avonturen van de moderne maatschappij. Weg van de toeristische paden bevinden zich plaatsen en mensen die normaal gesproken maar weinigen te zien krijgen.
Zulke tochten duren vaak meerdere weken en lopen door ravijnen, over gespleten rotsen en steile hellingen bedekt met steentjes, door weiden en bossen, langs beken en kleine meren. De trekkers kunnen hierbij slechts uiterst zelden genieten van een knus bed of comfortabele stoel. Alles wat ze voor hun tocht nodig hebben, dragen ze op hun lichaam.
Voor doorgewinterde trekkingfans is het weer niet meer dan een bijverschijnsel. Tenslotte zorgt alleen de juiste uitrusting ervoor dat via de lange en moeilijke paden de bestemming wordt bereikt.

Redefine Your Ceiling

"Off the beaten paths", zoals dat in het Engels zo mooi heet: de trekkers Hailey Van Dyk en Hilary Matheson zoeken het buiten de platgetreden paden. Daarom trekken de beide Canadese vriendinnen, ultraloopsters en avonturiersters telkens weer naar afgelegen regio’s en ongerepte plaatsen.

“Het idee van buiten de platgetreden paden te reizen, spreekt ons enorm aan. Dat is wat wij in essentie altijd proberen te doen: nog ongerepte plaatsen bezoeken en de geschiedenis en energie bewonderen van gebieden die nog niet door toeristen zijn overspoeld.”

(Blog "Redefine Your Ceiling")

Hun zoektocht naar het nieuwe en onbekende bracht Hailey en Hilary in oktober en november van 2018 naar Nepal. Daar ondernamen zij een tocht door het hoogste gebergte op aarde, de Himalaya. Om deze enorme uitdaging tot een goed einde te kunnen brengen, lieten de beide vrouwen zich bijstaan en werden ze vergezeld door Hailey’s partner en door drie mannen uit Nepal, allemaal ervaren klimmers en outdoorspecialisten.

Bergreuzen en een oud koninkrijk

Tijdens de reis, die meerdere weken duurde, volgde het gezelschap het Annapurna Circuit, een populaire trektocht rond het meer dan 8.000 meter hoge Annapurna-massief, en trokken ze door de afgelegen regio Mustang, de in het noorden aangrenzende hoogvlakte op 'slechts' 2.500 tot 4.600 meter hoogte.
Het voormalige onafhankelijke koninkrijk Mustang is pas sinds kort toegankelijk voor toeristen en staat onder speciale staatsbescherming. Hierdoor zijn de oorspronkelijke natuur en cultuur zeer goed bewaard gebleven: kilometersbrede hooggelegen dalen, steile bodems bezaaid met stenen, kale rotslandschappen waarin onverwachts groene hoogvlakten, kleurrijke kloosters, paleizen en kleine nederzettingen opduiken, waar de plaatselijke bevolking intieme Tibetaanse ceremoniën houden – en dit alles majestueus omgeven door de bergreuzen van het Annapurna-massief.
Deze natuurlijke en authentieke schoonheid heeft een diepe indruk op Hailey gemaakt:

“Ben je ooit al eens op een plek geweest die je helemaal overdonderde … in die mate dat de schoonheid van wat je zag, niet in woorden kan worden uitgedrukt?! Wel, dat was de regio Upper Mustang voor mij … als ik om me heen keek, kon ik mijn ogen soms niet geloven. Als iemand die van schrijven houdt, probeer ik de omgeving altijd zo goed mogelijk te beschrijven … maar op sommige plekken zijn woorden overbodig en kan men zich alleen maar in stilte verwonderen!”

Zonsopgang op 5.000 meter hoogte

Met 18 kg bagage hebben de Canadese vrouwen in totaal bijna 300 kilometer en meerdere duizenden hoogtemeters afgelegd. Om ten volle te kunnen genieten van de schoonheid van de Mustang-regio, nemen beiden een en ander op zich en breken ze ook met hun dagelijkse gewoonten, zoals blijkt uit het verslag van Hilary:

“Een maand in de bergen heeft van mij officieel een ochtendmens gemaakt. Vooral omdat die bergen in verre uithoeken van de Himalaya lagen, op meerdere dagen afstand van wifi en de beschaafde wereld. En daar kijk je dan naar de zon die opkomt over de Tibetaanse vlakten.”

De Himalaya-tocht van Hailey en Hilary: veel enthousiasme, een ijzeren wil en de optimale uitrusting

Wie zich aan een dergelijke tocht van meerdere weken door volledig afgelegen gebieden op een hoogte tot 5.500 meter waagt, moet vanzelfsprekend op zijn uitrusting kunnen vertrouwen. Bauerfeind Sports is er trots op deze twee fascinerende vrouwen als hoofdsponsor begeleid te hebben op hun tocht door de Himalaya!

Compressie helpt - in ziekenhuis en hooggebergte

Hailey, die verpleegster is, kende het effect van compressiekleding al uit haar dagelijkse werk en was vertrouwd met de positieve werking ervan voor patiënten met vaataandoeningen. Als ultraloopster en tijdens haar tocht door het hoogste gebergte op aarde kon de topatlete het opmerkelijke effect zelf aan den lijve ondervinden.
Ze is vooral fan van de Sports Compression Sleeves Lower Leg, omdat deze haar de mogelijkheid geven haar eigen sokken bij de compressiekleding te dragen en ze hiermee na belastingen ook blootvoets kan regenereren en niet op de laatste plaats, omdat ze met de zeven stijlvolle kleuren een leuk accent aan haar hardloopkleding kan toevoegen. Want: "Niets is cooler dan felgekleurde, kniehoge sokken.".

Zonder knieën kun je niet lopen: Hailey voelt zich met Bauerfeind goed beschermd.

Ook de sportbandages van Bauerfeind Sports hebben voor Hailey een persoonlijke betekenis. Nadat ze in 2017 een letsel van het mediale collaterale ligament (MCL) in haar knie had opgelopen, droeg ze in de weken van haar revalidatie eerst de Bauerfeind GenuTrain en vervolgens de Oitdoor Knee Support, om haar knie tijdens het hardlopen en op haar trektochten extra stabiliteit te geven – zo ook in Nepal:

“Toen wij onze reis naar Nepal boekten, hield ik er rekening mee dat ik last zou kunnen krijgen van mijn oude knieletsel. Ik zou immers langere afstanden lopen dan ik ooit had gedaan … en dat met een gewicht van minstens 16 kg op mijn rug. Ik was er ook op voorbereid dat we over losse ondergronden zouden moeten lopen, die mijn knie nog extra zouden belasten. Daarom zorgde ik ervoor dat in mijn rugzak zeker mijn Outdoor Knee Support niet ontbrak. En ik was maar wat blij dat ik hem bij me had!”

(Blog "Redefine Your Ceiling")

Step Into Adventure

Ook voor hun toekomstige trektochten door onbekende gebergten, ravijnen, valleien, bossen, weiden en vlakten rekenen Hailey en Hilary op Bauerfeind Sports producten. Daarnaast hebben ze ook een grote passie voor trailrunning, trekking en adembenemende outdooravonturen, zoals in Nepal. Deze bijzondere fascinatie vat Hailey op haar blog als volgt samen:

“Als ik terugkijk op mijn ervaringen als trailrunner, vind ik dat ze mijn levensloop compleet veranderd en bepaald hebben. Trailrunning heeft me niet alleen ontzettend gelukkig gemaakt, maar me ook een diep gevoel van bevrediging gegeven, omdat ik hard heb moeten werken om mijn doelen te bereiken.”

Zorg ervoor dat je voor je trektochten even goed bent uitgerust als Hailey en Hilary. Dat kan met onze producten: