De Oostenrijkse ski -racer Andrea Limbacher in het starthuis in Ski Cross ziet er geconcentreerd uit

Uitrusting voor wintersport

Alpineskiën

Voor meer vermogen & maximale bescherming

For your personal best

Steile afdalingen, beijzelde bochten, een enorme snelheid… Het mag duidelijk zijn: alpineskiën vereist heel wat kracht en bewegelijkheid van je lichaam. Naast een gevorderde skitechniek en de nodige moed, is een degelijke skiuitrusting zonder enige twijfel een must! Bij Bauerfeind bieden we sportproducten die je skiuitrusting niet alleen aanvullen, maar ook verbeteren. Met onze producten reken je op meer uithouding, een gecontroleerdere snelheid en een juiste skihouding. Zo helpen we je je ultieme doelen te bereiken.

Waarom is een skiuitrusting belangrijk?

Wat maakt wintersport zo aantrekkelijk? Naast de scherpe bochten en hoge sprongen toch vooral de snelheid. Topatleten bereiken snelheden tot wel 150km/u. Hoe intenser die snelheidsrush, hoe gevaarlijker het echter ook wordt voor jou.

Het hedendaagse skimateriaal is voorbereid op ultieme snelheden. Ski’s zijn vandaag zo ontworpen dat zelfs amateurskiërs hun eigen fysieke grenzen kunnen opzoeken, als ze dat willen. En die mogelijkheden benutten ze ook ten volle. Jammer genoeg zien sportartsen het aantal blessures eveneens stijgen. Skiërs overschatten weleens vaker de bescherming van hun basis skiuitrusting en voelen zich veiliger dan ze eigenlijk zijn. Daarom vul je best je uitrusting aan met producten die je veiligheid garanderen én je prestaties bovendien verbeteren. Met de producten uit ons sportgamma overwin je iedere piste veilig en vlot.

Daarnaast blijft een klassieke skigymnastiek een vereiste. Ondanks dat je topmateriaal gebruikt, bereid je je ook op die manier best voor op het seizoen om spierstijfheid te voorkomen.

Wat heb je zoal nodig bij het skiën?

Je skiuitrusting is een doorslaggevende factor voor je comfort, veiligheid en plezier op de skipiste. Je skikledij houdt je warm, garandeert je maximale bewegingsvrijheid, verhoogt je zichtbaarheid en zorgt ervoor dat je huid voldoende ademt. Het ui-principe werkt hierbij uitstekend: je skiondergoed vormt de eerste laag, gevolgd door ademende bovenkleding, met een waterafstotende skibroek en een skijas als bovenste laag.

De skihelm – geen optie, een vereiste

Beeld je een zware val of een botsing met een andere skiër in – dan besef je meteen: je skihelm is een vaste waarde binnen je skiuitrusting. Ongeveer tien procent van alle skiblessures zijn hoofdblessures. Hersenschudingen en -trauma’s zijn meestal het gevolg van vallen of botsen zonder helm. Zware hoofdblessures, zoals een schedelbreuk, doen zich enkel voor wanneer een skiër geen helm draagt.
Doe je aan alpineskiën? Kies dan voor een ultralichte, ergonomisch gevormde helm, die optimaal gestroomlijnd is voor hogesnelheidsafdalingen. Geschikte skihelmen voldoen aan de FIS-vereisten en de EN 1077 A-norm.

De skibril – één met de helm

Bij de steilste afdalingen reken je op je pijlsnelle reactievermogen: een fractie van een seconde maakt het verschil. Een perfect zicht speelt een hoofdrol in je succes – en in je veiligheid. Jouw skihelm en -bril kunnen best een eenheid vormen zodat ze perfect in elkaar passen. Koop daarom bij de keuze van je bril ook je skihelm in dezelfde speciaalzaak.

Een sferisch gebogen vizier biedt je een breed gezichtsveld. Bij modellen met vizieren die je kunt wisselen, is het mogelijk om voor elke weersomstandigheid de optimale helderheidsgraad te kiezen. Nog beter zijn de fotochromatische vizieren. Deze passen zich automatisch aan de lichtomstandigheden aan.

De skischoenen – de juiste maat voor jou

Skischoenen zijn de connectie tussen skiër en ski's. Een veelvoorkomende fout: de skischoenen worden te groot gekocht. Het probleem is namelijk dat een te grote schoen je onvoldoende houvast biedt. Wil je een perfecte skitechniek ontwikkelen, dan moet je skischoen je voetbewegingen ook een-op-een kunnen omzetten. De binnenschoen mag niet te dik zijn en de schaal moet best zo dicht mogelijk aan de voet aansluiten. Omdat sommige skiërs zeer nauw aansluitende skischoenen als onaangenaam ervaren, moet ieder hier het ideale compromis tussen comfort en functionaliteit zoeken.

Wat kan Bauerfeind voor je doen? Meer kracht en controle tijdens het skiën

Perk je het risico op en de ernst van blessures tijdens het skiën graag maximaal in? Dan is naast een – vanzelfsprekende – opwarming ook je skiuitrusting van belang. We vullen deze graag aan met onze sportproducten op maat. Alle Bauerfeind-producten werden ontwikkeld met het oog op blessurepreventie, het voorkomen van spierpijn en het ontplooien van de beste skitechniek. Neem je onze tips ter harte, dan daal je de skipiste straks af met meer kracht en controle, en minder letsels.

De Knie: verbeter je bewegingscontrole met Bauerfeind Sports Knee Support

Skiërs hebben het vaakst blessures aan de knie. Ongeveer een derde van alle skiletsels per seizoen hebben betrekking op het kniegewricht. Een blessure van de voorste kruisbanden bij het vallen, of bij een poging de val te vermijden, komt bijzonder vaak voor. Het onder- en bovenbeen verdraaien zich op zo’n moment in elkaar. Op termijn kunnen op die manier slepende spierblessures ontstaan.

Ondersteun je je knie liever degelijk tijdens het skiën, kies dan voor onze Bauerfeind Sports Knee Support. Onze Sports Knee Support verbetert de bewegingscontrole over je knie dankzij een lichte compressie en beschermt je knie tegen overbelasting. Het is simpelweg een must voor wie zijn skiuitrusting wil vervolledigen.

Meer informatie over hoe je kniepijn tijdens het skiën kunt voorkomen

Lees meer!

Rug: vergroot je stabiliteit met de Bauerfeind Sports Back Support

Rugpijn is de nummer één volksziekte. De oorzaken zijn meestal overspannen of zwakke rugspieren. Het kan ook om een hernia gaan. Rugpijn gaat zelden samen met skiën, een fijne openluchtsport maar erg veeleisend voor je lichaam. Is jouw rug al zwak of ben je een niet-geoefende skiër, dan kunnen de eerste afdalingen zeker tot rugpijn leiden.

Opteer daarom preventief voor onze Bauerfeind Sports Back Support. Onze ondersteunende sportbandage masseert je rug en stimuleert je spieren en je fascia. Onze Sports Back Support zorgt ervoor dat je lichaamshouding automatisch verbetert, en beschermt je zo tegen overbelasting en aanhoudende rugpijn.

Lees meer!

Bovenbeenspieren: stimuleer je bloedsomloop met Bauerfeind Sports Upper Leg Sleeves

Onze Bauerfeind Sports Upper Leg Sleeves versterken niet alleen je bovenbeenspieren, ze bestaan ook uit een ademend en temperatuurregulerend materiaal. Zo heb je minder last van trillingen tijdens het skiën en wordt je bloedsomloop gestimuleerd dankzij de gedoseerde compressie. Dit zorgt voor een betere zuurstofvoorziening van je spieren. Je spieren zijn beter beschermd tegen stijfheid en jij blijft langer fit en flexibel.

Meer informatie over bescherming tegen dijspierpijn en oefeningen voor skigymnastiek

Lees meer!

Verstevig je kuitspieren met Ski Compressie Sokken

Geef je kuitspieren een flinke duw in de rug en zorg voor meer vrije energiereserves tijdens lange afdalingen met onze Ski Alpine Compression Socks und Ski Touring Compression Socks. Wij hebben op onze pagina samengevat welke rol onze Targeted Compression Zones daarbij spelen en waarom onze skisokken bijzonder comfortabel zijn om te dragen.

Lees meer!

Vermijd spierpijn in de kuit

Er zijn typische pijnen die elke skiër uit ervaring kent, en pijn in de kuitspieren is er daar één van. Je kunt ze voorkomen met behulp van training en kuitbeschermers.

Lees meer over hoe je kuitspierpijn geen kans geeft tijdens het skiën!

Lees meer!

Bauerfeind producten voor uw skiuitrusting

Maak uw uitrusting compleet voor optimale bescherming en meer prestaties

25% met code Bash25
25% met code Bash25
25% met code Bash25