Ski-hardloper in een blauw en witrood racepak gaat in de vertrekpositie na het passeren van een groot doel

Alpineskiën

Sterke oplossing tegen rugpijn

Sports Back Support

Koop nu Back Support!

Rugpijn - wijdverspreide ziekte nummer één

In de meeste gevallen zijn de oorzaken gespannen of zwakke rugspieren of een hernia. Skiën is een gezonde sport die beweging in de frisse lucht combineert met plezier en actie. Voor onervaren en ongetrainde skiërs kunnen de eerste afdalingen echter leiden tot rugpijn tijdens het skiën.

Oorzaken van rugpijn tijdens het skiën

Skiën gaat gepaard met schokken en stoten die een probleem kunnen vormen voor je rug en tussenwervelschijven. De tussenwervelschijven moeten de krachten opvangen. Als spanning en zwakke rugspieren de oorzaak van het probleem zijn, helpen gerichte krachttraining en de juiste houding tijdens het skiën meestal. Daarnaast ondersteunen sportbandages de rug: De Bauerfeind Sport Back Support stabiliseert en ontlast de rugspieren, verlicht rugpijn en voorkomt rugblessures. Voor pijnvrij skiën moet je ook tijdens het skiën aan je rugspieren en je houding werken.

Skigymnastiek om de rugspieren te versterken

Gebrek aan lichaamsbeweging en de daaruit voortvloeiende zwakke spieren zijn de belangrijkste oorzaak van rugpijn tijdens het skiën. In de meeste gevallen kun je rugpijn succesvol bestrijden met gerichte krachttraining. Vanwege de hoge belasting van skiën is een verstandige voorbereiding op het seizoen met skigymnastiek en versterkende oefeningen voor je rug de basisvoorwaarde voor plezier in de sneeuw zonder pijn. De volgende oefeningen helpen je om je belangrijke rugspieren te versterken.

1e oefening: diagonaal strekken

Ga op je buik liggen en strek je armen naar voren. Je handpalmen wijzen naar elkaar. Til nu je hoofd op en houd je blik naar beneden gericht. Breng je linkerbeen en rechterarm iets omhoog. Houd de positie afwisselend tien seconden vast om de rugspieren te versterken. Doe deze oefening drie keer, telkens 15 herhalingen.

2e oefening: Diagonale viervoeterstand

Deze oefening werkt op dezelfde manier als de eerste oefening. In de basispositie sta je echter in een viervoetige houding. Handen en knieën staan ongeveer op heupbreedte uit elkaar. Strek vanuit deze positie je linkerarm en rechterbeen recht naar buiten. Zorg ervoor dat je rug geen holle rug vormt. Trek dan je ellebogen en knieën samen, houd de positie even vast en wissel van kant. Herhaal de oefening 20 tot 30 keer, rust een minuut en herhaal nogmaals 20 tot 30 keer.

3e oefening: zijwaarts stabiliseren

Bij deze oefening ga je op één zij liggen en ondersteun je je bovenlichaam met je onderarm. De elleboog is 90 graden gebogen, voeten, heupen en schouders vormen een lijn. Blijf 30 tot 60 seconden in deze houding liggen. De oefening traint de schuine buikspieren en de rug. Tip: gevorderden tillen het bovenbeen op en strekken de bovenarm verticaal omhoog.

4e oefening: Diagonale crunches

Ga op je rug liggen, houd je handen bij je hoofd en trek je linkerknie naar je rechterelleboog - en omgekeerd. Draai je rug lichtjes terwijl je de oefening uitvoert. Doe 20 tot 30 herhalingen en maak twee herhalingen af. Deze oefening traint je schuine buikspieren. De buikspieren zijn de tegenhanger van de rugspieren en moeten ook versterkt worden voor een optimaal getrainde core musculatuur.

De juiste houding tegen rugpijn bij alpineskiën

Bij vroegere skitechnieken met strakke skigeleiding, lichaamsrotatie, knierotatie en heupflexie traden enorme grondreactiekrachten op. Deze bereikten soms 4 tot 6 keer het lichaamsgewicht. Met de huidige getailleerde ski's in combinatie met de carvingtechniek bereiken zelfs professionals "slechts" krachten van 2 tot 4 keer hun lichaamsgewicht.

Met je lichaamshouding tijdens het skiën beïnvloed je de optredende krachten. Als je gecontroleerd skiet (de zogenaamde zachte techniek), daalt de zogenaamde grondreactiekracht tot onder je lichaamsgewicht en is dan lager dan wanneer je op skischoenen loopt. Om rugpijn te verlichten, is een rechtop bovenlichaam met een pijnstillende neutrale houding geschikt. Bovendien ondersteunt een sportbandage de stabiliteit van de wervelkolom. De Bauerfeind Sport Rugbandage is de oplossing voor rugpijn tijdens het skiën.

Ondersteun je lichaam

Voorkom rugpijn tijdens het skiën door je goed voor te bereiden. Sterke spieren en de juiste houding hebben een positieve invloed op je prestaties tijdens het skiën. De Back Support biedt extra ondersteuning.

De voordelen van de sportrugorthese

De Bauerfeind Sportrugorthese met geïntegreerde pelotte is een ondersteunende sportbrace voor de rug en combineert de volgende voordelen:;

  • Stabilisatie van de rugspieren
  • Ontlasting van de rugspieren
  • Verlichting van rugpijn
  • Preventie van rugblessures

De sportbandage integreert een innovatieve pelotte die je spieren en fasciae masseert en stimuleert. Laterale vleugels verbeteren de sensorimotorische feedback en het lichte, luchtige materiaal zorgt voor een hoog draagcomfort. Dankzij de anatomische pasvorm profiteer je van een goede pasvorm en maximale bewegingsvrijheid. Het aantrekken van de Bauerfeind Sportrugbandage is eenvoudig door de platte buiksluiting met aantreklipjes. De sportbandage, die verkrijgbaar is in de kleuren Rivera en zwart, overtuigt door zijn duurzame kwaliteit, is onderhoudsvriendelijk en helpt rugpijn tijdens het skiën te voorkomen.

Rugbescherming & ski: De rugsteun biedt extra ondersteuning.

De compressie ondersteunt en stimuleert

Met de Back Support bescherm je jezelf effectief tegen overbelasting. De aangename druk ondersteunt je rugspieren en de geïntegreerde noppen stimuleren als je beweegt. Zo heb je een positieve invloed op je sensomotorische systeem: je stabiliserende rompspieren worden geactiveerd, spieren worden op een geharmoniseerde manier aangestuurd en je houding verbetert.

Koop nu!

Made in Germany

De Bauerfeind Sport Back Support is net als de andere Bauerfeind producten in Duitsland ontwikkeld. Bauerfeind ontwikkelt al tientallen jaren zeer effectieve medische hulpmiddelen en ondersteunt topsporters al lange tijd via de Duitse Stichting Sporthulp en bij de Olympische Spelen. Op basis van deze jarenlange ervaring is de productlijn Sport ontwikkeld. In het innovatiecentrum ontwikkelen we onze producten voortdurend verder. Daarom kunt u er altijd zeker van zijn dat de producten van Bauerfeind overeenkomen met de huidige stand van de sportwetenschap en sportgeneeskunde.

Bauerfeind producten voor uw ski-uitrusting

Maak je apparatuur compleet voor optimale bescherming en meer prestaties