Ski -chauffeur in een rood en wit racepak glimlacht en met de stokjes in haar handen voor een enorme bergketen

Alpineskiën

Kniebandage tijdens het skiën

Koop nu Knee Support!

Verminder het risico op letsel bij het skiën

Een skiongeval is snel gebeurd. Heb je je knie verdraaid? Dat is een veelvoorkomend skiletsel. Ongeveer een derde van alle skiletsels per seizoen hebben betrekking op het kniegewricht. Vele patiënten klagen bovendien achteraf dat ze blijvende kniepijn tijdens het skiën ervaren. Liever voorkomen dan te moeten genezen? Met een beetje knowhow en een kniebandage neem je die volgende afdaling met plezier én zonder pijn.

Samengevat biedt de Sports Knee Support van Bauerfeind je volgende voordelen:

  • je voorkomt (blijvende) knieletsels,
  • je vergroot je stabiliteit op de skipiste,
  • je vermijdt overbelasting van je kniegewricht en
  • je verlicht kniepijn.

Wil je kniepijn tijdens het skiën vermijden, dan moet je overbelasting vermijden. Tijdens het skiën oefen je een grote druk uit op je kniegewricht. De meniscus en kniebanden komen onder spanning te staan bij zijdelingse kantelbewegingen en rotaties. De enorme druk- en trekbelasting kan pijn veroorzaken en in sommige gevallen ook tot blessures leiden. Vanwege de harde en oneven ondergrond worden je spieren en gewrichten enkel zwaarder belast.

Om spierstijfheid te voorkomen is een goede voorbereiding op het skiseizoen een must. Zijn je spieren slecht getraind, dan kan een verkeerde houding de oorzaak worden van een aanslepende kniepijn. Doe jij liefst aan pijnpreventie? Train je spieren dan voldoende vooraf en draag een kniebandage tijdens het skiën voor de noodzakelijke ondersteuning.

Goede redenen voor een kniebandage van Bauerfeind Sports

Als het gaat om de stabiliteit van je knieën bij het sporten, mag je niets aan het toeval overlaten. De Bauerfeind Sports knieproducten worden samen met topatleten ontwikkeld en houden rekening met de doelen van sporters die hun grenzen willen opzoeken.

Draag zorg voor je knieën met de Bauerfeind Sports Knee Support

Toch kniepijn gekregen tijdens het skiën? Of graag preventief optreden tegen overbelasting? Onze Bauerfeind Sports Knee Support is jouw oplossing op maat. Onze kniebandage stabiliseert je knie, verbetert de gewrichtspositionering en vermindert zwellingen. Dankzij de verbeterde stabiliteit van je knie, geniet je van meer controle. De kniebandage verzekert niet enkel een optimale ondersteuning, maar zorgt er bovendien voor dat je nog steeds voldoende bewegingsvrijheid hebt. De natuurlijke beweging van je knie wordt gestimuleerd, zodat je op de piste gas kunt geven.

Het nut van de pelotte - skiën na een knieoperatie

Skiën na een meniscusoperatie? Skiën na een kruisbandoperatie of skiën zonder kruisband? In veel gevallen is skiën na een knieoperatie reeds na zes maanden alweer mogelijk met de juiste kniebandage. Na een knieblessure of bij gewrichtsslijtage volstaat een compressie niet om de kniefucntie te herstellen. Daarom bevat de Bauerfeind Knee Support ook een pelotte. Die zorgt erovoor dat de knieschijf te allen tijde op een correcte manier gepositioneerd blijft tijdens het skiën.

De beste kniebandage voor skiën: onze uitstekende Sports Knee Support

Uitstekend tegen kniepijn

Het is geen geheim meer dat onze Sports Knee Support bijzondere kwaliteiten heeft in de strijd tegen kniepijn tijdens het skiën. De lezers van SkiMAGAZIN hebben zojuist onze kniebandage bekroond met de Innovatieprijs 2023 in de categorie "Accessoires". Profiteer van zijn innovatieve functionaliteit en koop hem nu in je favoriete kleur.

Knee Support nu kopen!

Hoogwaardig materiaal voor maximaal draagcomfort

Het functionele breiwerk, voorzien van ventilatiezones, maakt de Bauerfeind Knee Support comfortabel en fijn om te dragen. De zeer elastische breidraad zorgt voor een precies gedoseerde druk omheen het kniegewricht. De skibandage is dun en draag je eenvoudig onder je kledij. De drukpunten van de bandage zorgen ervoor dat je je knieën soepel beweegt en de innovatieve pelotte vangt drukpieken op. Dankzij de anatomische pasvorm past de Knee Support zich goed aan je knie aan en biedt een maximale bewegingsvrijheid. Onze kniebandage voor het skiën brengt drie technologieën samen:

  • de anatomische 3D-pasvorm, die je knieën stevig ondersteunt en helpt bij het benutten van je maximale kracht;
  • de grofmazige AIR-ventilatiezones, die de druk op je knieën verlagen en de koeling bij extreme lichamelijke belasting bevorderen, zodat zweet zich niet ophoopt;
  • het KNIT-breiwerk, dat met z’n functionele zones zorgt voor een optimale combinatie van stevigheid en bewegingsvrijheid.

Bevordering van doorbloeding en proprioceptie dankzij compressie

De Bauerfeind Knee Support zorgt voor een druk die de doorbloeding stimuleert en proprioceptie bevordert. De sterkere doorbloeding verbetert dan weer de voorziening van voedingsstoffen en de regeneratie bij microblessures. Zowel bewust als onbewust krijg je een sterkere controle over de bewegingen van je knie. Dankzij de sportbandage verminder je een verkeerde houding die overbelasting en aanhoudende pijn zou veroorzaken. Je voorkomt niet enkel het optreden van kniepijn maar verhoogt ook je stabiliteitsgevoel.


Knee Support nu koopen!

Stabiliseer je knie!

Steile afdalingen en lange dagen op de piste voor de boeg? Onze Sports Knee Support is je ideale compagnon de route. De lichte compressie verbetert je bewegingscontrole en beschermt je tegen overbelasting. Bij iedere beweging masseert de Sports Knee Support je spieren, pezen en bindweefsel, wat een positief effect heeft op je motoriek en houding. De kniebandage verkleint risico’s op blessures en gaat overbelasting en pijn tegen.

Bauerfeind-producten voor jouw skiuitrusting

Vervolledig je sportuitrusting voor een optimale bescherming en een groter prestatievermogen.