Ski-hardloper in een rood en wit racepak in een bergafwaarts positie met een lichte schommel met grote met sneeuw bedekte rotsen op de achtergrond

Alpineskiën

Bescherming tegen pijnlijke dijspieren tijdens het skiën

Koop nu Upper Leg Sleeves!

Belastingen die overeenkomen met 2,5 keer het eigen lichaamsgewicht

Belastingen die gelijk zijn aan 2,5 keer het eigen lichaamsgewicht - professionele skiërs worden blootgesteld aan zulke extreme krachten tijdens wereldbekerwedstrijden. De optredende krachten zijn enorm en komen gemiddeld overeen met een extra gewicht van ongeveer 130 kilogram voor de hele duur van de afdaling. Dus stel je voor dat je de zwaarste van je vrienden op je schouders draagt tijdens de afdaling - en onthoud altijd: hurk laag. Je dijspieren branden al bijna als je het je voorstelt.

Gelukkig ervaren amateurskiërs niet zulke hoge stressniveaus. Maar je kent vast wel het probleem van brandende bovenbenen. Hoge snelheden en middelpuntvliedende krachten stellen je fysieke conditie op de proef. Een goede seizoensvoorbereiding is daarom een voorwaarde voor plezier op de piste en het voorkomen van blessures. Skigymnastiekoefeningen voor de dij- en kernspieren helpen. Lees meer over de voorbereiding op het skiën en waarom dijtraining met de Upper Leg Sleeves nuttig is.

Het resultaat van een slechte voorbereiding: spierpijn in de dijen

Als de spieren meer dan normaal worden belast, kan spierpijn het gevolg zijn. De abrupte belasting van skiën leidt vaak tot pijnlijke bovenbeenspieren als de voorbereiding onvoldoende is. Meestal treedt de dijbeenpijn een dag na de belasting op, met als oorzaak kleine scheurtjes in de spier.

Skiën en verrekkingen: wat te doen bij spierpijn in de dij?

In het geval van acute spierpijn helpen het opwarmen van de getroffen spieren en een lichte massage vaak. Deze maatregelen stimuleren de bloedsomloop en versnellen het genezingsproces. Het is echter beter om je goed voor te bereiden en spierpijn te voorkomen. Het waardevolle hulpmiddel en je must-have tegen spierpijn in de bovenbenen: de Bauerfeind Sports Bovenbeen Sleeves om

  • spierpijn te voorkomen
  • het herstel te versnellen en
  • je prestaties te verbeteren.

Skigymnastiek oefeningen: Voorbereiden op skiën met krachttraining

Skiën is een sport die je spieren zwaar belast. Met de volgende basistraining train je je been- en rompspieren. Het is ook belangrijk om je uithoudingsvermogen, flexibiliteit en coördinatie te trainen. Hierop voortbouwend moet je in de weken voor het begin van het seizoen je conditie verbeteren met skigymnastiekoefeningen. De volgende vijf krachtoefeningen maken je fit voor het skiën en zijn ook goede opwarmoefeningen voor ski's.

Tip: draag de Sports Upper Leg Sleeves al tijdens de training en profiteer van de voordelen.

1. squat: twee keer 15 herhalingen

Zorg dat je voeten op schouderbreedte uit elkaar staan en iets naar buiten wijzen. Buig je knieën tot je dijen parallel zijn aan de vloer en houd je rug recht. De knieën mogen tijdens de oefening niet voorbij de tenen uitsteken. Je kunt je armen naar voren strekken om te compenseren. Tip: In plaats van squats kun je ook downhill squats doen, waarbij je de squatpositie telkens 30 seconden vasthoudt. Deze ski gymnastiek oefening traint de dijspieren bijzonder goed.

2. Staande balans: 15 herhalingen per kant

Ga staan met de benen op schouderbreedte uit elkaar. Eén been draagt je hele lichaamsgewicht, het andere been strekt zich naar achteren en duwt je torso in de staande positie totdat je bovenlichaam een rechte lijn vormt. Houd de positie een paar seconden vast. Tip voor goed getrainde skiërs: om de oefening te beginnen spring je met je standbeen op een verhoging - bijvoorbeeld een kleine doos.

3. Zijdelingse steun: 60 seconden vasthouden per kant

Je staat in een zijwaartse positie en ondersteunt jezelf met je onderarm. Je knieën moeten zo recht mogelijk zijn. De voeten zorgen voor de nodige stabiliteit. Beginners kunnen hun knieën op de grond plaatsen in plaats van hun voeten. Strek nu je romp totdat schouder, bekken en knie een lijn vormen en houd de positie vast. Herhaal de oefening vervolgens voor de andere kant. Tip voor goed getrainde sporters: til het bovenbeen op en houd de positie 30 seconden vast.

4. bergbeklimmer: twee keer 30 seconden

Begin deze oefening in de push-up positie. Ondersteun jezelf met je handen, knieën, bekken en schouders vormen een lijn. Trek dan afwisselend de rechter- en linkerknie naar voren in een hoek met de tegenovergestelde elleboog. Houd tijdens de hele oefening de spanning in je lichaam. Tip: Als je het jezelf moeilijker wilt maken, neem dan een bredere houding aan met je handen en buig je ellebogen lager.

5. zwemmer: twee keer 30 seconden

Ga in de beginpositie plat op je buik liggen met je armen en benen recht en kijk naar beneden. Breng dan je armen en benen omhoog en omlaag zonder de grond te raken. Als je je linkerarm optilt, til je je rechterbeen op en andersom. Tip voor professionals: Houd de belasting 45 seconden of zelfs langer vast.

Beter trainen & skiën met de Sports Upper Leg Sleeves

Het comprimerende effect van de Sports Compression Sleeves Upper Leg stimuleert de bloedsomloop en verbetert zo de zuurstoftoevoer naar je spieren.

Je profiteert van

  • meer spierprestaties,
  • betere regeneratie,
  • snellere opwarming en dus
  • een betere bescherming tegen blessures.

De innovatieve technologieën verhogen je prestaties! De zeer elastische gebreide draden zorgen voor een gecontroleerde compressiedruk en de ademende hightech microvezel zorgt voor een aangenaam gevoel op de huid. De brede rand met noppenplakband zorgt voor een perfecte pasvorm. Het compressie-effect stimuleert je bloedsomloop en verbetert het zuurstoftransport door het lichaam.

Wat betekent dat voor jou?

Je kunt meer trainen en sneller regenereren, terwijl je langzamer moe wordt en meer vrije energiereserves hebt!

Koop nu!

Made in Germany: Bauerfeind Sports Upper Leg Sleeves

Bauerfeind produceert al tientallen jaren zeer effectieve medische hulpmiddelen en ondersteunt topsporters. De nieuwe productlijn Sports is het resultaat van deze betrokkenheid. Wij ondersteunen sporters bij het bereiken van hun beste prestaties. In ons innovatiecentrum ontwikkelen wij de producten verder. Daarbij betrekken we de ervaring die we in de topsport hebben opgedaan en de feedback die we krijgen van de sporters die we ondersteunen. Daarom kunt u er bij het skiën met Bauerfeind producten zeker van zijn dat u begint met hulpmiddelen die overeenkomen met de huidige stand van het onderzoek op het gebied van sportgeneeskunde en sportwetenschap.

Bauerfeind producten voor uw ski-uitrusting

Maak je apparatuur compleet voor optimale bescherming en meer prestaties