Anna Hahner rent op het meer met een blauwe knieband

Pes anserine bursitis

Brace bij Pes Anserine Bursitis

Zo sta je snel weer aan de start: Minder pijn dankzij slimme technologie

Koop nu Knee Support!

Pijn aan de binnenkant van je knie is niet alleen lastig, maar kan er ook voor zorgen dat je meerdere maanden moet stoppen met trainen. Om de geĆÆrriteerde pes anserinus te ontlasten, kan een kniebrace met functionele pelotte als onze Sports Knee Support je helpen.

De in het breiwerk ingenaaide Omega-pelotte zorgt voor een stabiele inbedding en geleiding van het kniegewricht en masseert het bindweefsel bij beweging. Dat verlaagt de belasting op de geĆÆrriteerde pes anserinus aan de binnenkant van de knie, verzacht de pijn en zorgt ervoor dat je sneller je hardlooptrainingen kunt hervatten.

Koop hier je Knee Support!
Portretfoto van sportarts Dr. Christian Teusch
"De Sport Kniebandage helpt onevenwichtigheden in de knie te compenseren door het ondersteunende effect en helpt zo het activiteitenniveau van de patiƫnt te verhogen. Het vermindert de irritatie van de pes anserinus door het stabiliserende effect van het omega kussentje."

Orthopeed en specialist in sportgeneeskunde Dr Christian Teusch

Onze technologieƫn achter de Knee Support

3D Airknit -technologie

3D Airknit Technology
Ultralicht compressieweefsel dat zich perfect aanpast aan jouw lichaamsvormen, zweetafvoer stimuleert en oververhitting voorkomt.

Omega Pad -technologie

Omega Pad
Precieze inbedding en geleiding van je knieschijf door een geĆÆntegreerde, innovatieve elastische pelotte die een optimale krachtverdeling in het kniegewricht garandeert.

Grip Technology
GeĆÆntegreerde, huidvriendelijke siliconen band aan de bovenrand voor een betere pasvorm en precisie bij elke beweging.

Welke brace is de juiste bij pes anserine bursitis?

Wanneer de peesaanhechting geĆÆrriteerd is en pijn veroorzaakt bij belasting, kan je met behulp van de juiste brace voor merkbare verzachting zorgen en de training na een korte pauze voorzichtig weer opstarten. Onze Sports Knee Support biedt de optimale eigenschappen om je te ondersteunen bij pes anserine bursitis:

  • De stabiele inbedding en geleiding van het kniegewricht door de Omega-pelotte zorgt voor ontlasting aan de geĆÆrriteerde binnenkant van de knie.
  • De sensomotoriek in de knie wordt verbeterd en dankzij de Omega-pelotte en het compressiebreiwerk heb je meer neuromusculaire stabiliteit.
  • Twee drukpunten en zijdelingse vleugels zorgen voor gerichte prikkels, stimuleren de stofwisseling en helpen je sneller van klachten ten gevolge van overbelasting af te komen.

De Sports Knee Support heeft bovendien een groter ademend vermogen dan andere kniebraces en garandeert een bijzonder groot draagcomfort tijdens het sporten.

Anna Hahner rent door het bospad met een knieband

Wat kan je nog doen tegen pes anserine bursitis?

De eerste stap in de behandeling van pes anserine bursitis is het onderbreken van je sportactiviteiten of ten minste het flink terugschroeven van je trainingsintensiteit. Dat hoeft geen volledige rust en immobilisatie te betekenen. Gerichte kracht- en stretchoefeningen helpen om vooral de achterste bovenbeenspieren en de adductoren te verstevigen. Als die te zwak zijn of te weinig bewegen, liggen ze immers vaak aan de bron van pes anserine bursitis.

Daarnaast kan je aan zogenaamde 'foam rolling' doen, dat wil zeggen de zelfbehandeling van het pijnlijke gebied aan de pes anserinus met behulp van een fasciarol ('foam roll' in het Engels). Hier helpt vooral het detoniseren, met andere woorden het verminderen van de spierspanning, aan de voor- en achterkant van het bovenbeen. Let er daarbij wel steeds op dat je niet over je pijngrens heen gaat!

Klik hier voor Knee Support