Anna Hahner leunt naar voren op een bospad en zet haar patella tanding aan

Patellofemoraal pijnsyndroom

Brace bij patellofemoraal pijnsyndroom

Zo sta je snel weer aan de start!
Doelgerichte massage, zodat je weer kan gaan hardlopen

Knee Strap nu kopen!

Heb je veel moeite gedaan voor je huidige hardloopniveau en word je nu afgeremd door het patellofemoraal pijnsyndroom? Met onze patellabrace Sports Knee Strap ben je snel verlost van je pijn. Het geheim zit hem in het speciale ontwerp.

Door de patellapees gericht te ontlasten, vermindert de pelotte overbelastingspijn. Met haar vier masserende drukpunten verbetert ze de sensomotoriek van de knie en helpt ze aanhoudende klachten te voorkomen.

Hier krijg je de Knee Strap!
Twee lopers rennen snel door de kreupelhout met een lichte afbeelding vervaging

Welke brace is de juiste bij het patellofemoraal pijnsyndroom?

Voor de juiste ondersteuning bij het patellofemoraal pijnsyndroom heb je een zogenaamde 'Kassel-brace' nodig, zoals onze Sports Knee Strap. Dankzij het slimme ontwerp wordt de pijn doeltreffend verzacht:

  • loopt onder de knieschijf aan de aanhechting van de patellapees,
  • speciale pelotte voorzien van vier drukpunten met noppen die voor een weldadige massage zorgen bij beweging,
  • de binnenste drukpunten geleiden en ondersteunen de pees en ontlasten de peesaanhechting bij belasting,
  • de buitenste drukpunten stimuleren het gebied rond de patellapees en hebben een positieve invloed op de sensomotoriek van de knie.

Erg belangrijk daarbij is dat de brace optimaal zit, dus niet te strak, maar ook niet te los. De Sports Knee Strap garandeert die optimale pasvorm dankzij zijn individueel verstelbare bandensysteem. Je kan de strap gelijkmatig langs beide kanten aanspannen en stevig sluiten. Zo zit alles precies op de juiste plaats... en blijft het ook zo zitten.

Knee Strap nu kopen!

Wat te doen tegen pijn aan de voorkant van mijn knie?

Pijn aan de patellapees is doorgaans te wijten aan overbelasting. Daarom moet je het in de eerste plaats een stuk rustiger aan doen met je hardlooptrainingen. Vermijd bovendien belastingen door sprongen en vervang ze door activiteiten die de gewrichten niet belasten, zoals regelmatig fietsen of roeien.

Aangezien de knieschijf ingebed ligt in de pees van de voorste bovenbeenspier (musculus quadriceps femoris), kan de patellapees trekbelasting ondervinden door spanningen in de bovenbeenspieren. Daarom kan regelmatig stretchen al een merkbaar verschil maken. Daarnaast kan je de pijn verzachten door meerdere keren per dag 20 minuten te koelen met een coldpack.

Afhankelijk van de symptomen en de ernst van het patellofemoraal pijnsyndroom moet je verdere maatregelen treffen. Naast fysiotherapeutische behandelingen als ultrasone therapie, elektrotherapie, schokgolftherapie of manuele therapie is ook bv. aquajogging een zeer geschikte manier om het kniegewricht weer voorzichtig aan beweging te doen wennen. Door de opwaartse kracht in het water wordt het gewricht een stuk minder belast en heb je veel minder pijn.