Sportieve man met een baard ziet er glimlachend uit en zwet de kijker

Fitness

Fitness? Bereid je work-out goed voor met deze 4 tips

Wrist Strap nu kopen!

Ben jij in het nieuwe jaar begonnen met fitness? Als je nog nooit naar de sportschool bent geweest, kan dit natuurlijk best spannend zijn. Kies je voor groepslessen of doe je het liever op je eigen tempo? Richt je je meer op cardio of juist spiertraining? Hou je je aan een strak sportschema of beslis je wekelijks waar je zin in hebt? Dankzij onderstaande tips ben je alvast voorbereid op wat komt!

Onze topproducten voor je kracht tijdens de fitnesstraining

25% met code Bash25
Sports Knee Support

€ 84,90*
25% met code Bash25
25% met code Bash25
Sports Back Support

€ 129,90*
25% met code Bash25
Sports Wrist Strap

€ 37,90*
25% met code Bash25

Ga voor een rustige start

Je bent waarschijnlijk dolenthousiast om van start te gaan met fitnessen, maar loop niet meteen te hard van stapel. Doe slechts enkele oefeningen per fitnesstoestel (vijf à zes), zo voorkom je overbelasting van spieren die je normaal gezien weinig gebruikt. De dagen na je training moeten je spieren de kans krijgen opnieuw te herstellen, en dat herstel verloopt sneller wanneer je niet té veel ineens doet. Het is verder belangrijk te beseffen dat je spieren niet groeien in de sportschool, dat doen ze pas op het moment dat ze aan het herstellen zijn. Overtraining heeft dan ook weinig zin. Als je rustig opbouwt, voel je je telkens klaar om de volgende training een beetje te verzwaren.

Hou je sportprestaties bij

Noteer na elke training je prestaties in een notitieboekje. Zo kun je aan jezelf bepaalde doelen stellen. Schrijf neer welke oefeningen je doet, het aantal sets, de rustpauzes, … De vooruitgang die je wekelijks boekt zal je iedere training motiveren! Wil je graag gewicht verliezen? Dan kun je ook dat bijhouden in je fitness-dagboek, eventueel aangevuld met wat je die dag hebt gegeten en gedronken. Voorkom wel dat je te weinig eet om af te vallen. Een crash dieet zorgt ervoor dat je lichaam spiermassa afbreekt voor de productie van energie, en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Een grotere spiermassa zorgt voor een hogere vetverbranding. Je lichaam verbrandt dan meer calorieën, zelfs wanneer je niet aan het sporten bent.

Vraag advies voor het gebruik van toestellen

Als je nooit eerder ging fitnessen, dan vraag je de eerste keer best advies aan medewerkers over het gebruik van apparaten of waar je bepaald materiaal kunt terugvinden. Een fout gebruik van toestellen kan namelijk ernstige gevolgen hebben voor je spieren en gewrichten. Heb je vrienden die fitnessen? Ga eerst enkele keren samen met hen, zodat je ook hen om advies kunt vragen. Verder kun je ervoor kiezen groepstrainingen te volgen: zo krijg je niet enkel het gebruik van de toestellen perfect onder de knie, groepslessen motiveren ook om vol te houden.

Voorzie de juiste equipment

Het klinkt misschien logisch, maar wie intensief sport moet ook voldoende drinken. De behoefte aan water ligt bij mensen die regelmatig sporten hoger omdat ze meer transpireren. Een grote fles water, of eventueel sportdrank, is dan ook een must voor wie gaat fitnessen. Daarnaast zijn ook degelijke sportschoenen en een handdoek essentieel voor iedere training. Om jezelf nog beter uit te rusten kun je ervoor kiezen beschermende braces of bandages te dragen. Aangezien fitness erg diverse oefeningen inhoudt, die zowel inspelen op kracht als conditie, worden veel verschillende spieren belast. Een elleboogbrace, knee support of wrist strap zijn geen overbodige luxe voor wie regelmatig fitnesst. Denk jij eraan om te gaan fitnessen? Neem nu contact met ons op en wees optimaal voorbereid!