Lopers rennen door de stad op een voetgangerspad

Hardlopen

Sportcompressiekousen

Ontdek nu compressiesokken!

Steunkousen of sportcompressiekousen: in de volksmond worden de twee termen vaak door elkaar gebruikt. Toch is er een verschil. Zo kan iedereen een steunkous dragen om bijvoorbeeld pijnlijke benen te verzorgen, maar een sportcompressiekous is enkel te gebruiken om je sportprestatie te verbeteren of sneller te herstellen na een inspanning. Sportcompressiekousen zijn namelijk aangepast aan de specifieke eisen van sporters.

Steunkousen en sportcompressiekousen bevorderen beide de bloedsomloop in de benen. Het is medisch bewezen dat de spanning rond de kuiten de doorbloeding stimuleert. Het grootste verschil is dat steunkousen bedoeld zijn om problemen te behandelen, terwijl sportcompressiekousen vooral een preventieve werking hebben.

Steunkousen werken helend

Steunkousen zijn nuttig ter bestrijding van allerlei problemen, zoals spataders, trombose, lymfoedeem, phlebitis, of na bepaalde chirurgische ingrepen. Deze compressiekousen hebben dus een medische of therapeutische werking. Ze dienen niet om een symptoom te vermijden, maar om het weg te nemen. Steunkousen zijn doorgaans dikker dan sportcompressiekousen en worden op een andere manier geproduceerd. Daardoor zijn ze ook duurder dan sportcompressiekousen. In bepaalde gevallen worden ze bovendien vergoed door de zorgverzekering.

Sportcompressiekousen – tijdens én na het sporten

Sportcompressiekousen helpen om vermoeide en pijnlijke spieren te voorkomen en om sneller te herstellen na een fysieke inspanning, zoals na intensieve balsporten of het lopen van een marathon. Wie daarbij aan oubollige steunkousen denkt, denkt verkeerd: sportcompressiekousen zijn tegenwoordig net zo modieus en comfortabel als een normale sportkous. De compressie verschilt van merk tot merk. Zo zijn de kousen verkrijgbaar in verschillende maten, uitvoeringen en kleuren. Alleen kwalitatief hoogwaardige sportcompressiekousen zijn voorzien van een gradueel drukverloop. Dit betekent dat de compressie het grootste is rondom de enkel en gaandeweg richting de knie in drukwaarde afneemt, wat een stuwend en stimulerend effect geeft.

Sportcompressiekousen kopen?

Ben jij op zoek naar sportcompressiekousen? Onze sportcompressiekousen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en kleuren. Ze verbeteren niet alleen je prestaties, maar bevorderen ook je herstel na een inspanning. Ze helpen je af van vermoeide en/of zware benen. Ontdek hier ons aanbod aan sportcompressiekousen.