Sportpartnerschappen

Duitse sportsteun

Sterke partners voor topsport

Bauerfeind is al vele jaren een van de belangrijkste servicepartners van Sporthilfe. Sporters vertrouwen op onze producten en diensten. De samenwerking is uitgegroeid tot een inspirerende samenwerking gebaseerd op ondersteuning en motivatie. Bij Bauerfeind hebben we een passie voor het promoten van sport en het ondersteunen van sporters. In nauwe samenwerking met Sporthilfe, de belangrijkste financieringsorganisatie die getalenteerde sporters ondersteunt op hun weg naar sportief succes, biedt Bauerfeind een uitgebreid dienstenpakket voor sporters. Bauerfeind is sinds 2013 officieel servicepartner van Sporthilfe en ondersteunt de circa 4.000 sporters die jaarlijks door Sporthilfe worden gesponsord met bandages, orthesen en medische compressiekousen bij blessures en als preventieve maatregel. Bauerfeind levert niet alleen de producten, maar regelt indien nodig ook de bevoorrading van de sporters op elk gewenst moment, inclusief het individueel opmeten en aanmeten. Concreet betekent dit ongeveer 700 aanpassingen per jaar en 365 dagen per jaar service. Wij hebben in heel Duitsland meer dan 1.000 kwaliteitspartners met medische speciaalzaken die onze producten aanbieden.

Verticaal logo van het sportpartnerschap tussen Bauerfeind en Deutsche Sporthilfe

Hard trainen, zware wedstrijden, een baan en studeren: Duitse topsporters moeten hard werken voor hun topprestaties. Tegelijkertijd verdienen ze gemiddeld 626 euro per maand, wat minder is dan het gemiddelde van de Duitse bevolking - volgens een onderzoek van de sportuniversiteit van Keulen in opdracht van Deutsche Sporthilfe.

Voor deze sporters is de financiële steun van de Deutsche Sporthilfe een belangrijke basis voor hun sportieve succes. Bauerfeind ondersteunt de activiteiten van de stichting sinds 2001: jaarlijks worden ongeveer 700 door Sporthilfe gesponsorde sporters met Bauerfeind producten uitgerust.

Sinds 2013 is Bauerfeind nu de officiële servicepartner van Deutsche Sporthilfe en ondersteunt de 3.800 door Sporthilfe gesponsorde sporters met bandages, orthesen en medische compressiekousen bij blessures en als preventieve maatregel. Bauerfeind organiseert te allen tijde de bevoorrading van de gesponsorde sporters, waartoe ook het individueel aanmeten van de producten behoort. Hierbij zijn enerzijds de meer dan 1.000 kwaliteitspartners in de medische toeleveringsbranche betrokken. Daarnaast beschikt Bauerfeind over een team van ervaren orthopedisch technici - speciaal voor de verzorging van topsporters.

Snel zijn en goed doen!

Naast onze servicepartnerschap steunen we, in dit bijzondere sportjaar 2024, de Sport Hulp en atleten extra in het kader van een benefietactie. We willen zo ook financieel een bijdrage leveren aan de ondersteuning. Daarom bieden we met de Bauerfeind Sports Run Ultralight Socks Special Edition Sport Hulp de mogelijkheid om iets goeds te doen voor jou en alle atleten van de Sport Hulp. Met elke aankoop van deze stabiliserende en comfortabele hardloopsokken bevorder je niet alleen je prestaties tijdens het hardlopen, maar doneren we ook €5 per verkocht paar aan de Sport Hulp. 


Run Ultralight Socks »Speciale Editie Sport Hulp« 

De Duitse atlete Edina Müller zit in een rolstoel op een steiger en lacht naar de camera.

Over Sporthilfe

Sporthilfe ondersteunt de beste jonge en topatleten van Duitsland op hun weg naar medaillesuccessen op wereld- en Europese kampioenschappen en in het bijzonder met het oog op de komende Olympische en Paralympische Spelen in Parijs 2024 en Cortina D'ampezzo 2026. Sporthilfe ziet zichzelf als een constante begeleider van de atleten - van het begin tot het einde van hun sportcarrière en daarna. De stichting ondersteunt ongeveer 4.000 atleten uit meer dan 50 verschillende sporten zowel financieel als op het gebied van carrièreplanning en persoonlijke ontwikkeling met verantwoorde en creatieve ondersteuningsconcepten die voortdurend worden aangepast aan de omstandigheden van de atleten. Als belangrijkste financieringsorganisatie in Duitsland speelt Sporthilfe dus een belangrijke rol in de voorbije en toekomstige Olympische en Paralympische successen van Duitse atleten.