Illustratie van een selectie van samenwerking met Deutsche Sporthilfe

Sportpartnerschappen

Duitse sportsteun

Sterke partners voor topsport

"We zijn divers, gelijkwaardig, moedig. We zijn ambitieus, willen winnen - verliezen ook wel eens, maar staan altijd weer op."

Met deze centrale boodschappen heeft Sporthilfe de communicatiecampagne "Wij zijn Sporthilfe." gelanceerd. en wordt ondersteund door Bauerfeind als langdurige partner.

Verticaal logo van het sportpartnerschap tussen Bauerfeind en Deutsche Sporthilfe

Hard trainen, zware wedstrijden, een baan en studeren: Duitse topsporters moeten hard werken voor hun topprestaties. Tegelijkertijd verdienen ze gemiddeld 626 euro per maand, wat minder is dan het gemiddelde van de Duitse bevolking - volgens een onderzoek van de sportuniversiteit van Keulen in opdracht van Deutsche Sporthilfe.

Voor deze sporters is de financiële steun van de Deutsche Sporthilfe een belangrijke basis voor hun sportieve succes. Bauerfeind ondersteunt de activiteiten van de stichting sinds 2001: jaarlijks worden ongeveer 700 door Sporthilfe gesponsorde sporters met Bauerfeind producten uitgerust.

Sinds 2013 is Bauerfeind nu de officiële servicepartner van Deutsche Sporthilfe en ondersteunt de 3.800 door Sporthilfe gesponsorde sporters met bandages, orthesen en medische compressiekousen bij blessures en als preventieve maatregel. Bauerfeind organiseert te allen tijde de bevoorrading van de gesponsorde sporters, waartoe ook het individueel aanmeten van de producten behoort. Hierbij zijn enerzijds de meer dan 1.000 kwaliteitspartners in de medische toeleveringsbranche betrokken. Daarnaast beschikt Bauerfeind over een team van ervaren orthopedisch technici - speciaal voor de verzorging van topsporters.