Vrouw met een achterband wordt ondersteund voor een zijplank op de grond van een sportkamer

Fitness

Rugpijn na het sporten

Koop nu Back Support!

Sporten is leuk en gezond. Toch loeren voor topsporters blessures om de hoek. De (lage) rug is voor velen een gevoelig punt. Sporter of niet, bijna iedereen heeft weleens last van lage rugpijn. Als sporter loop je echter een verhoogd risico op een rugblessure, omdat sporten vaak vraagt om plotselinge krachtige bewegingen. Merk jij dat je frequent last hebt van je rug na het sporten? Pas hiermee op! Wij geven je enkele tips om lage rugpijn te behandelen, of zelfs te voorkomen.

Bauerfeind Sports producten voor de rug

Sports Back Support

De beste sportbandage voor de rug - lichtgewicht, ademend en met stevige ondersteuning

Koop nu Back Support!

Train je rugspieren & juiste houding

Ben je nog niet zo lang aan het sporten? Kies dan eerst voor een sport die minder belastend is voor je rug, zoals zwemmen of fietsen. Zo bouw je aan je spierkracht en conditie. Doe ook specifieke oefeningen om je rug- en rompspieren te trainen. Sterke rugspieren en een sterke romp helpen tegen rugblessures.

Een verkeerde houding is een veelvoorkomende oorzaak van (lage) rugpijn. Train je vaak op de verkeerde manier, dan kan dit leiden tot een blijvende blessure. Zorg er daarom voor dat je een sport kent alvorens ermee te starten: weet op voorhand welke spieren je zult belasten. Warm je spieren ook op voor de effectieve training of wedstrijd met voorbereidende oefeningen. Zo verbeter je tevens je daaropvolgende prestaties.

Bescherm je tegen overbelasting & rust op tijd

Doe je een sport die belastend is voor de rug, zoals tennis, joggen of fitness? Denk er dan eens over om een rugbrace te dragen. Zo’n brace stabiliseert de spieren in je romp en zorgt voor een betere lichaamshouding. Zo krijg je minder snel last van rugklachten. Een brace van degelijke kwaliteit is bovendien licht en comfortabel, zodat deze je niet hindert. De investering waard voor wie regelmatig sport en zuinig is op zijn/haar lichaam! Voor een topsporter is rusten een nachtmerrie. Toch is het ook noodzakelijk. Als je niet op tijd rust, loop je het risico dat je blessure nog erger wordt dan ze al is. Voor je het weet zit je thuis met blijvende rugklachten die je verhinderen nog aan sport te doen. Druk daarom tijdig op de rem!

Wil jij ook graag sportblessures voorkomen? In onze webshop vind je ondersteunende braces en bandages voor iedere sport.