Thoms Röhler houdt een gewicht omhoog en stabiliseert zijn arm met behulp van een elleboogband

Fitness

Nieuwjaars Resoluties

Goede voornemens - en hoe je je eraan houdt

5 tips voor je nieuwjaarsvoornemens

Nieuw jaar, nieuw geluk - en nieuwe goede voornemens. Wat vervelend dat veel van deze voornemens met veel energie worden aangepakt, maar vaak al na een paar weken worden losgelaten en gewoon worden vergeten. Er is een andere manier. Met deze 5 eenvoudige tips kun je je doelen bereiken - of het nu gaat om sport of andere gebieden van je leven.

Wees concreet!

Een van de grootste problemen met goede bedoelingen ligt in de manier waarop ze worden geformuleerd. "Doe meer aan sport", "Neem meer tijd voor het gezin", "Eet minder snoep": Deze zijn allemaal nogal vaag en laten (te) veel ruimte voor eigen interpretaties.

In plaats daarvan moeten voornemens, dat wil zeggen doelen, zo concreet mogelijk worden geformuleerd en meetbaar zijn. "Ga drie keer per week een uur hardlopen" zal daarom waarschijnlijk beter werken dan simpelweg "meer willen sporten".

Wees realistisch!

Zelfs het best geformuleerde doel is gedoemd te mislukken als het inhoudelijk volledig onrealistisch is. Als je nog nooit bent gaan hardlopen, zul je het moeilijk hebben om vanuit een staande start drie sessies van een uur per week te halen.

Daarom moeten voornemens in eerste instantie kleine stappen betreffen en zo gemaakt worden dat ze aansluiten bij je eigen leven en mogelijkheden. Dus als je nog nooit hebt hardgelopen, moet je beginnen met Ă©Ă©n of twee keer per week 15 tot 20 minuten hardlopen.

Maak er een gewoonte van!

Deze tip sluit direct aan op de vorige. Vooral kleinere veranderingen kunnen gewoonlijk gemakkelijk in het dagelijks leven worden geĂŻntegreerd en aan reeds bestaande gewoonten worden toegevoegd, zodat zij zelf een gewoonte worden. Als je bijvoorbeeld 's avonds je hardloopkleren naast je bed legt, kun je 's ochtends beginnen met joggen zodra je wakker wordt. Wie de weg van het werk naar huis gebruikt als "omweg" naar de sportschool, zal ook gemakkelijker een positief automatisme ontwikkelen.

Blijf flexibel!

Natuurlijk kunnen goede voornemens, zelfs met de grootste motivatie, alleen worden uitgevoerd als de externe omstandigheden dat toelaten. Vooral in de winter kunnen ijs en sneeuw snel roet in het eten gooien. Om niet toe te geven aan de innerlijke zwakte, kunt je een alternatieve sportactiviteit proberen, zoals zwemmen in een overdekt zwembad of fietsen.

Schrijf het op!

De eenvoudigste, maar ook een van de meest effectieve tips om je aan je nieuwjaarsvoornemens en alle andere doelen te houden: Schrijf gewoon op wat je je hebt voorgenomen om te doen. Het is belangrijk om de traditionele pen en papier methode te gebruiken in plaats van je voornemen te typen op een computer of smartphone. Het is neurologisch bewezen dat schrijven met de hand meer gebieden van de hersenen activeert en dus een grotere innerlijke betrokkenheid creëert.

Groene afbeeldingen met pictogrammen voor zwemfietsen en gewichtheffen die worden samengebracht in een soort brein in het midden

Met onze producten kunt je je nieuwjaarsvoornemens nog beter realiseren

25% met code Bash25
25% met code Bash25
Sports Knee Support

€ 84,90*
25% met code Bash25
25% met code Bash25
25% met code Bash25