Vecht tegen kniepijnpromo -banner met een man die fitnessoefeningen doet met wie hij een kneeg draagt

Fitness

Fight Knee Pain - kniepijn voorkomen met Bauerfeind Sports

Sport is toewijding, sport is passie ... en soms zoek je daarbij je fysieke grenzen op. Jij weet dat en elke training wil je de lat nog hoger leggen. Daarvoor moet je lichaam in vorm zijn. Vooral je knieën zijn letterlijk het draaipunt voor beweeglijkheid en snelle starts. We willen je helpen met onze knowhow om je knieën de nodige ondersteuning te bieden voor hun top performance.

Picture Collage met Dirk Nowitzki en andere basketbalspelers voor basketers met tekstlogo "Fight Knie Pain"

Welke sport je ook beoefent: we willen je helpen om je knieën optimaal te ondersteunen en kniepijn te voorkomen. Op onze themapagina over knieën vind je meer info over onze knieproducten en over hoe we jou ondersteunen tijdens het sporten.n.

Naar onze kniepagina

Je knie: een echt wonder

  • Het kniegewricht is het grootste gewricht van het menselijke lichaam en is via de knieschijf rechtstreeks verbonden met de grootste menselijke spier: de quadriceps aan de voorkant van het dijbeen.
  • Het is het centrale gewricht voor alle sprint- en springbewegingen, de belangrijkste bewegingen in de meeste sporten.
  • Je kniegewricht kan grote belasting aan. Wanneer je snel loopt, belast je hem met het drie- tot vierdubbele van je lichaamsgewicht, bergaf met het achtvoudige. Wanneer je rent, kunnen de waarden stijgen naar het negen- tot elfvoudige. Voor een beperkte duur kan het tot wel 1,5 ton dragen.
  • Een complex systeem van botten, banden, spieren en kraakbeen maakt het kniegewricht erg beweeglijk. In de knie komen drie botten samen: het dijbeen, het scheenbeen en de knieschijf. Twee kraakbeenschijven, de meniscussen, houden het dijbeen op zijn plaats en dempen tegelijkertijd schokken.
  • De enorme quadriceps, de centrale dijbeenspier, is uitermate belangrijk voor je knie. Hij bestaat uit vier 'spierkoppen', die samen o.a. voor het strekken van het onderbeen en de juiste positie van de knieschijf zorgen.
  • Het kniegewricht wordt omhuld door een groot gewrichtskapsel. Dat is langs de buitenkant voorzien van talloze receptoren, die informatie verzamelen en doorgeven over de positie van het gewricht en de trek- en drukkrachten die erop inwerken. Aan de binnenkant maakt het gewrichtskapsel gewrichtsvloeistof aan, die van essentieel belang is voor de stofwisseling van de kraakbeencellen.
  • Ook zwakke of ongelijke heupspieren of problemen met het enkelgewricht kunnen kniepijn veroorzaken. Passende oefeningen kunnen je op lange termijn helpen om verkeerde belasting van je knieën te vermijden en pijn te voorkomen.

Onze knieproducten voor jouw optimale prestatie

Um Om je knieën de nodige stabiliteit te geven voor de sport die je beoefent, hebben we producten ontwikkeld die je perfect ondersteunen met hun respectievelijke eigenschappen.

Dit maakt ons tot wie we zijn

Wil je meer te weten komen over Bauerfeind Sports? Op onze 'About'-pagina vertellen we je meer over de geschiedenis van onze firma, onze partnerschappen en onze kwaliteitseisen.

Over Bauerfeind Sports