Man met een kneebord gaat diep gehurkt met een kettlebell tussen de twee handen

Guides

Daarom is een brace dragen nuttig

Koop nu Knee Support!

U hebt er vast al wel eens van een brace gehoord. Misschien draagt een van uw sportvrienden er wel een. Maar weet u wat het nut is van een brace? In dit artikel leggen we u haarfijn uit wanneer en waarom ook u misschien beter af bent met een brace.

Als regelmatige sporter hoeven we u niet te vertellen hoe belangrijk een goede verzorging voor uw lichaam is. Een uurtje gaan hardlopen of fietsen betekent namelijk een stevige belasting voor uw spieren. Ook uw gewrichten zien af, zeker als u belastende bewegingen maakt. Tijdens een partijtje tennis of voetbal krijgen de enkels het dan weer zwaar te verduren. Het gevolg is bekend. Elk jaar lopen duizenden en duizenden sporters op die manier een blessure op.

Een brace zorgt voor extra stabiliteit in het gewricht

Hebt u uw enkelbanden gescheurd of verrekt, dan is het risico op een nieuwe blessure vrij groot. Het getroffen weefsel blijft namelijk een gevoelige plek. Daardoor is er sprake van een blijvende instabiliteit van de enkel. Precies in die omstandigheden is een brace een nuttig hulpmiddel. Die biedt namelijk extra ondersteuning aan het enkelgewricht, zodat de genezing goed verloopt en de kans op een nieuw letsel afneemt. Bovendien helpt een brace ook bij het voorkomen van ongewenste bewegingen. Plus: het textiel tegen de huid heeft een massage-effect, en stimuleert de stofwisseling. Bijkomende voordelen van een brace:

  • eenvoudig aan te brengen
  • uitwasbaar
  • zacht voor de huid
  • makkelijk strak te trekken

Steunkousen hebben een helende werking

Compressiekousen zijn nuttig bij allerlei problemen zoals spataderen, trombose, lymfoedeem, flebitis of na bepaalde chirurgische ingrepen. Deze compressiekousen hebben dus een medische of therapeutische werking. Ze zijn niet bedoeld om een symptoom te voorkomen, maar om het weg te nemen. Steunkousen zijn meestal dikker dan sportcompressiekousen en worden op een andere manier gemaakt. Daarom zijn ze ook duurder dan sportcompressiekousen. In bepaalde gevallen worden ze ook vergoed door zorgverzekeraars.

Een brace kopen?

Een brace werkt zowel therapeutisch als preventief. Bij klachten aan de knie of bij een scheurtje is de Bauerfeind Sports Knee Support geschikt. De Knee Support is een actieve bandage die de knie ontlast, zonder dat de beweeglijkheid wordt beperkt. Deze bandage zorgt voor een massage-effect op het omringende weefsel. In de bandage zit een geïntegreerde pelotte die de knieschijf ontlast. Zo verdwijnen klachten sneller.

Kom meer te weten over onze braces!